Ghid turistic Vina del Mar

Recomandat pentru: plaja, cazinou, istorie, gastronomie, shopping

Despre Vina del Mar

Unul dintre cele mai vizitate orase de pe coasta din Chile si al 4-lea ca marime este Vina del Mar. Acest oras are o populatie de aproximativ 286.000 de locuitori si este recunoscut pentru plajele superbe, pentru care sute de mii de turisti vin sa isi faca vacanta.

Vina del Mar este relativ nou din punct de vedere istoric, el fiind fondat pe data de 31 Mai in anul 1878. Majoritatea influentelor sunt britanice, deoarece aceste meleaguri au fost colonizate de catre ei, la sfarsitul secolului al XIX-lea. In tot acest timp, orasul a cunoscut o crestere impresionanta din punct de vedere economic, pana in anul 1980, atunci cand firmele importante din oras, care aveau mai mult de 50% dintre angajati, au dat faliment. Cu toate acestea, de atunci, au fost facute eforturi foarte mari pentru ca orasul Vina del Mar sa isi revina din socul economic, prin unele investitii la nivelul infrastructurii. Asadar, in ziua de azi, Vina del Mar prospera de pe urma zacamintelor de cupru si, foarte important, de pe urma turistilor care vin acest loc pentru o vacanta deosebita.

Vina del Mar dispune de unele constructii ce au rezistat testului timpului, chiar daca acesta a suferit foarte mult de urma cutremurelor. Asadar, in ziua de azi, se poate vedea o mare parte din castelul Wulff, aceasta fiind o cladire ce simbolizeaza suferinta prin care a trecut orasul de-a lungul deceniilor. Fiind construit in anul 1906, in stil neo-Tudor, ea a fost pozitionata inteligent pentru a delimita coasta dintre Marga Marga si Caleta Abarca.

Mai mult decat atat, din interiorul orasului se pot observa niste privelisti cu adevarat pitoresti, in care coasta superba de care dispune Vina del Mar este infatisata in intreaga ei splendoare.

Daca, totusi, doriti sa vizitati un muzeu, este recomandat sa mergeti la cel de pe strada Quillota, si anume vechiul palat Rioja. Acesta este unul dintre cele mai importante muzee de mediu din America de Sud. Mai mult decat atat, in apropirea acestuia, veti gasi muzeul Fonck, acesta fiind bogat de literatura pre-Columbiana si Moai, obiecte ale indigenilor din Chile, si multe alte artefacte ce tine de cultura.

Chiar daca este un oras relativ nou, Vina del Mar detine foarte multe cladiri care sunt cu adevarat superbe, deoarece au fost renovate, recent, ca urmare a cutremurului ce a avut loc in anul 2010. O astfel de cladire este Palatul Carrasco, care a fost construit, initial, in anul 1912, de catre arhitectul Emilio Carrasco, iar, in ziua azi, gazduieste Biblioteca Municipala, precum si efectuarea de expozitii de arta moderna si contemporana. O alta cladire superba ce trebuie vizitata este cea in care se afla, in ziua de azi, sediul politiei din Chile, si anume Palatul Brunet, construit de catre arhitectul Adolfo Brunet in anul 1923.

Fie ca este iarna sau vara, puteti vizita cu incredere Vina del Mar, deoarece, aici, temperaturile rareori scad sub 10 grade Celsius, datorita climatului mediteranean. Asa cum este normal in America de Sud, temperaturile sunt, de obicei, mai mari pe timpul iernii decat pe timpul verii.

Vina del Mar a suferit o crestere economica foarte mare in ultimii ani, mai ales in zona Plaza Mexico si, totodata, in Avenida San Martin. Aici au fost construit foarte multe restaurante, baruri, hoteluri si banci, majoritatea dintre ele fiind de lux. Aceasta zona a fost dezvoltata pentru a spori numarul de turisti care vin sa viziteze acest colt superb din Chile.

Pentru a ajunge in Vina del Mar puteti lua un avion dintr-un oras din Chile, deoarece aeroportul din acest oras nu este international. Puteti un avion direct din capitala tarii Chile, Santiago, calatoria durand aproximativ o ora.

Asadar, daca doriti sa vizitati unul dintre cele mai luxoase porturi de pe coasta Americii de Sud, nu ezitati sa faceti o vizita orasului Vina del Mar.

Vina del Mar