Informatii utile Beijing

Date generale


Moneda: Yuan renminbi (CNY)
Limba oficiala: Mandarina
Fus orar: GMT 08:00

Beijing este recunoscuta pentru


puncte de interes
arhitectura
situri religioase
simbol turistic
istorie
cultura

Cand este indicat sa vizitati orasul Beijing

Clima tarii, este una foarte rece si ploioasa, iarna, cu vanturi aduse din Mongolia, iar verile sunt fierbinti. Temperatura medie in ianuarie este de -6 grade, iar in iulie +25 grade. Va recomandam sa evitati vizita orasulului in iunie-august, deoarece temperaturile sunt foarte ridicate, precum si si iarna, in perioada noiembrie-martie, intrucat este foarte frig. Dar primavara si toamna sunt, fara indoiala, cele mai ideale momente sa vizitati orasul.

Temperaturi medii lunare in Beijing, China

Transportul in Beijing

Capitala Chinei dispune de o retea de transport public foarte dezvoltata, aceasta beneficiind de o retea largita de autobuze, troleibuze si tramvaie. Autobuzele si troleibuzele circula intre orele 5-23, la intervale de 4-5 minute, iar in unele perioade ale zilei, acestea sunt aglomerate.

Cel mai usor si benefic mijloc de transport in Beijing, este metroul, dar si acesta este foarte aglomerat la orele de varf.

Daca va place mersul pe bicicleta, orasul Beijing, dispune de un sistem de inchiriere al bicicletelor fiind pe placul locuitorilor capitalei, dar si cele mai ieftine mijloace de transport. Orasul detine piste special amenajate pentru biciclisti.

Shopping in Beijing

Capitala celor cinci dinastii, Beijing, detine o istorie de mii de ani, aceasta fiind recunoscuta ca o metropola cu afaceri dezvoltate si o economie prospera inca din cele mai vechi timpuri. Orasul este un loc minunat pentru cumpararea de antichitati, suveniruri si obiecte ieftine, insa daca va folositi de arta negocierii puteti sa cumparati produse la un pret redus.

Unul din cel mai mare magazin de cumparaturi din Beijing este NewWorld, care are in componenta sa doua sectoare: ChongWenMen si SoShow. In aceste doua mall-uri imense, puteti sa va cumparati tot ce va doriti, dar puteti gasi si un patinoar unde va puteti distra; pretul pentru inchirierea patinelor si plimbarea pe gheata, timp de 90 minute, costand doar 50 rmb.

Cel mai bun loc pentru cumparaturi de imbracaminte se gaseste in cartierul Xizhimen, situate langa gradina zoologica, de unde puteti cumpara haine foarte ieftine fara sa negociati. In timpul sezonului estival, puteti intalni o multitudine de terase unde va puteti relaxa cu o bere rece sau inghetata, dar si multe magazine de arta.

Viza turistica pentru Beijing

Pentru a putea petrece vacanta in acest oras minunat aveti nevoie de o viza turistica; aceasta se emite cu o valabilitate de 6 luni (2 intrari) si 3 luni(1 intrare). Taxa eliberarii vizei este de 75 USD.