Ghid turistic Chengde

Recomandat pentru: puncte de interes, arhitectura, simbol turistic, situri religioase, gradini, istorie, muzee

Despre Chengde

Chengde este un oras cu o populatie de aproximativ 700.000 de locuitori din partea de Nord-Vest a Chinei, care a fost fondat ca fiind resedinta de vara a Imparatilor din Dinastia Qing. Pe intreaga suprafata a orasului exista multe palate, lacuri, dar si cladiri deosebite din punct de vedere arhitectural, o mare parte a teritoriului apartinand Patrimoniului Mondial UNESCO. Aflat la doar 260 de kilometri de Beijing, capitala Chinei, multi turisti aleg sa viziteze acest oras ce abunde in istorie si cultura.

De la inceputul secolului al XVIII-lea, cand Imparatul Kangxi a decis ca Chengde sa fie resedinta de vara a lui, acest oras a devenit unul dintre cele mai importante centre politice din China, pana in anul 1933, cand Japonia a pus control asupra acestor meleaguri. Totusi, dupa recastigarea teritoriului in anul 1945, Chengde nu a mai fost privit cu aceeasi importanta de catre guvern si a devenit, mai degraba, un sit turistic, decat un centru politic. Astfel, datorita cladirilor superbe si a istoriei sale, Chengde a fost implementat in actiunea celor de la UNESCO, devenit un patrimoniu mondial.

Din punct de vedere climatic, Chengde este un oras care dispune de toate cele 4 anotimpuri, cu ierni relativ blande, in care temperaturile rareori scad sub valoarea de -2, -3 grade Celsius, si cu veri calduroase, in care valorile depasesc 30 de grade Celsius.

Una dintre cele mai viztate cladiri din Chengde este Templul Putuo Zongcheng, o constructie budhista ce a fost fondata in anul 1771. Stilul arhitectural tibetan si cel chinez domina orice aspect al cladirii, facand-o o adevarata bijuterie din toate punctele de vedere. Astfel, in ziua de azi, Templul Putuo Zongcheng este cel mai vizitat obiectiv turistic din Chengde, si una dintre cele mai frumoase constructii din China.

Un alt punct turistic important pentru acest oras este Templul Puning, care este vizitat, indeosebi, pentru statuia Guanyin, o constructie inalta de 22 de metri care domina cerul in aceasta zona. Aceasta este recunoscuta a fi cea mai inalta statuie de lemn budhista din lume.

Dar, daca ajungeti in Chengde, este obligatoriu sa mergeti la Mountain Resort, un complex turistic unde puteti profita de linistea oferita de lacuri, sau de frumusetea palatelor si a divserselor cladiri ce se afla in interiorul acestuia.

Indiferent de motivul pe care il aveti sa vizitati Chengde, cu siguranta amintirile pe care le veti avea aici vor fi cu totul si cu totul deosebite.

Top obiective turistice Chengde

Resedinta Imperiala de Vara din Chengde
Resedinta Imperiala de Vara din Chengde

Daca vreti sa vedeti cea mai mare gradina imperiala din China, atunci trebuie sa vizitati Resedinta Imperiala de vara. Complet inconjurata de ziduri, resedinta...

Templul Pacii din Chengde
Templul Pacii din Chengde

Unul dintre cele mai impozante obiective turistice din Chengde este Templul Pacii Universale, cunoscut printre localnici si sub numele de Templul Marelui...

Templul Putuozongcheng din Chengde
Templul Putuozongcheng din Chengde

Templul Putuózōngchéng este cel mai mare lacas de cult din Chengde si se numara printre cele mai interesante obiective turistice din oras....