Informatii utile Chengde

Date generale


Moneda: Yuan renminbi (CNY)
Limba oficiala: Mandarina
Fus orar: GMT 08:00

Chengde este recunoscuta pentru


puncte de interes
arhitectura
simbol turistic
situri religioase
gradini
muzee

Cand este indicat sa vizitati orasul Chengde

Datorita climei sale, Chengde poate fi vizitat pe toata perioada anului, chiar daca temperaturile din perioada iernii tind sa scada sub 0 grade Celsius. Adeseori, in aceasta perioada, cerul va fi senin si vantul va fi aproape inexistent, temperaturile fiind usor de suportat. In plus, pe perioada verii, temperaturile variaza intre 20 si 30 de grade Celsius, acesta fiind anotimpul recomandat pentru vizitare.

Temperaturi medii lunare in Chengde, China

Modalitati de plata in Chengde

Indiferent de orasul in care va aflati, singura moneda de schimb este cea oficiala, si anume renmibiul sau, pe scurt, rmb. Totusi, chiar si in Chengde, exista cateva banci si schimburi valutare, ce sunt localizate, in principal, in centrul orasului. Chiar la kilometrul 0 se afla Banca Nationala a Chinei, de unde puteti schimba moneda pe care o aveti in cea care se foloseste in Chengde.

Transportul in Chengde

Daca doriti sa ajungeti in Chengde, atunci este recomandat sa o faceti prin intermediul aeroportului din apropierea orasului, care efectueaza curse doar cu Beijing. Este mai bine sa ajungeti in Chengde in acest mod, deoarece, chiar daca distanta intre Beijing si orasul vizat este de doar 180 de kilometri, trenurile si autobuzele tind sa fie supraaglomerate, datorita preturilor mici.

Odata ajunsi in Chengde, nu veti avea prea multe posibilitati de transport in comun. Autobuzele sunt, adeseori, evitate de catre turisti, deoarece ele nu ofera informatii in limba engleza. Totusi, exista multe locuri de unde puteti inchiria o bicicleta, aceasta fiind cea mai folosita forma de transport in interiorul orasului, si, totodata, cea mai practica, deoarece puteti ajunge, cu usurinta, in orice loc doriti.

Posibilitati de cazare in Chengde

Practic, exista doar un hotel care ofera o posibilitate de cazare cu un nivel de confort mediu spre lux, si anume Hostelul Ming’s Dinasty. O camera pentru doua persoane ajunge la aproximativ 280 rmb sau rmb si aceasta se afla la doare cateva minute de statia de tren din Chengde. Totusi, este posibil sa gasiti si alte oportunitati mai putin costisitoare, cum ar fi in casa unor persoane, putand chiar inchiria un cort si sa il folositi in curtea gazdei, pentru a plati mai putin.

Shopping in Chengde

Nu exista vreun complex comercial modern sau vreun mall in Chengde, dar puteti gasi mai multe magazine si zone in care localnicii vand obiecte de artizanat, produse alimentare, si asa mai departe. In plus, in apropiere de centrul orasului, exista un bazar de dimensiuni mici, unde se vand diverse obiecte de imbracaminte la preturi foarte mici.

Viza turistica pentru Chengde

Pentru a putea ajunge in Chengde, veti avea nevoie de un pasaport valabil pe o perioada de minimum 6 luni de zile si, de asemenea, de o viza pe care o puteti procura de la ambasada chineza. Totusi, adeseori, daca doriti sa calatoriti in scopuri turistice, aceasta se elibereaza destul de usor, mai ales daca aveti o suma considerabila in contul dumneavoastra.