Ghid turistic Chengdu

Recomandat pentru: situri religioase, arhitectura, divertisment, istorie, monumente, muzee, puncte de interes

Despre Chengdu

Chengdu este un oras din zona Central-Sudica a Chinei si gazduieste, in mediul urban, aproximativ 7.7 milioane de locuitori si 14 milioane in cel metropolitan. El a fost fondat in anul 311 i.e.n. si a devenit, de-a lungul anilor, unul dintre cele mai importante centre economice, culturale, istorice si politice ale Chinei. Din punctul de vedere al venitului pe cap de locuitor, Chengdu se afla pe locul 4 in China, mai ales din cauza industriei agriculturale.

Chengdu este recunoscut pentru nivelul ridicat de relaxare pe care locuitorii il exprima, acest lucru putand fi observat de numarul mare de parcuri si zone verzi, mai ales de-a lungul raului Funan, care imparte orasul in doua zone distincte. Daca doriti sa experimentati momente deosebite de serenitate, meditare si relaxare, atunci Chengdu este orasul pe care trebuie sa il vizitati. Desi verile sunt destul de calduroase, aici Soarele uita sa mai apara, din cauza unor varii motive. In plus, multe persoane aleg sa viziteze Chengdu din cauza apropierii sale de Platoul Tibetan, una dintre cele mai frumoase zone de pe planeta, din punctul de vedere al peisajelor pitoresti.

Desi, in mod oficial, Chengdu a fost fondat in anul 311 i.e.n., exista unele dovezi care atesta faptul ca acesta oras a existat chiar si in anul 1.200 i.e.n., ca fiind capitala statului Shu. Daca acest lucru s-ar demonstra, atunci Chengdu ar ajunge, foarte usor, in topul oraselor cele mai vechi care au avut, in mod continuu, locuitori.

In plus, ingenuozitatea celor din Chengdu au depasit limitele imposibilului, deoarece, in anul 256 i.e.n., aici a fost construita una dintre cele mai mari sisteme de irigatii antice, ea fiind functionabila si in ziua de astazi.

Totodata, in Chengdu se poate gasi mormantul lui Wang Jian, fondatorul celebrului Regat Shu. Desi mormantul, in sine, nu prezinta detalii arhitecturale deosebite, monumentele aflate la intrarea in acesta va vor lasa, cu siguranta, inmarmuriti.

Desi majoritatea oraselor din China abunda in cladiri vechi si superbe prin stil arhitectural, Chengdu nu iese in evidenta prin acest mod. Aici exista extrem de multe spatii verzi, lacuri, rauri, si asa mai departe. De exemplu, Lacul Chaoyang este deosebit prin aspect, imprejurimile putand fi comparate, cu usurinta, cu peisajele pe care le putem observa si la noi in tara, in Delta Dunarii.

Din punct de vedere climatic, Chengdu are o clima subtropicala umeda, in care temperatura anuala este de aproximativ 19 grade Celsius, cu ierni si veri calduroase.

Asadar, daca va aflati in China, nu ezitati sa vizitati acest oras deosebit si, de ce nu, unic prin aspect.

Chengdu