Informatii utile Chengdu

Date generale


Moneda: Yuan renminbi (CNY)
Limba oficiala: Mandarina
Fus orar: GMT 08:00

Chengdu este recunoscuta pentru


situri religioase
arhitectura
divertisment
istorie
monumente
muzee

Cand este indicat sa vizitati orasul Chengdu

Din cauza climei subtropicale umede, Chengdu este un oras pe care il puteti vizita in orice perioada a anului. Pe timpul iernii, temperaturile rareori scad sub valoarea de 5 grade Celsius, in timp ce vara ele oscileaza intre 25 si 30 de grade.

Temperaturi medii lunare in Chengdu, China

De fapt, este recomandat sa vizitati Chengdu in special la inceputul primaverii, deoarece atunci are loc Festivalul Lalelelor. In aceasta perioada, nu veti crede ceea ce veti vedea in fata ochilor, si anume sute de hectare de lalele care isi etaleaza culorile si formele superbe, pentru a ii impresiona pe turisti si, totodata, pe localnici.

Modalitati de plata in Chengdu

Renmibiul este moneda oficiala din China. Daca ati ajuns in Chengdu si nu doriti sa folositi o modalitate de transport in comun, atunci este posibil sa aveti o problema in a gasi o banca, daca nu va aflati in centrul orasului. Aici sunt extrem de multe spatii verzi, dar poate dura chiar si o ora – daca nu mai mult – pana cand veti putea ajunge la o banca sau un schimb valutar. Astfel, nu ezitati sa folositi un taxi, pentru a nu risca sa va rataciti in acest oras imens.

Shopping in Chengdu

Daca doriti efectuati o sesiune de cumparaturi, atunci luati un taxi sau gasiti o modalitate de a ajunge la Chunxi Road, o strada dedicata shoppingului. Aici veti gasi absolut tot ce doriti, de la haine scumpe pana la diverse obiecte unice confectionate de catre localnici.

Viza turistica pentru Chengdu

Pentru a putea vizita Chengdu, veti avea nevoie de o viza pe care o puteti procura de la ambasada chineza si de un pasaport ce este valabil pe o perioada de minimum 6 luni.

Chengdu