Ghid turistic Chongqing

Recomandat pentru: puncte de interes, plimbari in aer liber, arhitectura, istorie, monumente, simbol turistic, situri religioase

Despre Chongqing

Unul din cele patru municipii ale Chinei, alaturi de Beijing, Shanghai si Tianjin, Chongqing este un oras in sud-vestul tarii, fiind si un oras port situat pe cursul superior al raului Yangtze. Acest municipiu cuprinde o multitudine de rezerve de apa, resurse minerale, paduri dese, o flora si o fauna abundenta. Punctul central turistic al acestui oras este predominat de cele trei defilee situate pe raul Yangtze.

Congqing atrage vizitatori din intreaga tara, precum si din strainatate, pentru patrimoniul sau cultural, dar si alte atractii turistice. Orasul este punctul de plecare pentru o croaziera pe raul Yangtze, ce ofera turistilor niste peisaje absolut uimitoare ale celor trei defileuri, dar si orasul fantoma Fengdu si raul Shennong.

Alte atractii includ sculpturile de piatra situate pe dealurile abrupte din judetul Dazu, situat in vest la 60 kilometri de oras, care cuprind sculpturi religioase cu influente budiste, confucianiste si taoiste. Cele mai importante sculpturi le gasim pe Muntele Baoding si Muntele Beishan. Dupa ce ati vizitat aceste sculpturi minunate, puteti incerca si urmatoarele monumente culturale a acestui oras precum satul antic Ci Qi Kou, situat la 14 kilometri spre vest de municipiu, situat pe raul Jialing.

Aici, turistilor le este recomandat sa hoinareasca prin imprejurimi, unde vor gasi numeroase magazine de artizanat, alimente, magazine de ceai, farmacii, dar si o oferta tentanta de nuci prajite si seminte. Mai puteti vizita Muzeul Generalul Joseph W. Stilwell, Sala Adunarea Poporului care ofera peisaje nocturne geniale pentru turisti si Wulong Karst, situat pe cursul inferior al raului Wujiang, fiind un grup de mai multe peisaje carstice, inclusiv poduri, pesteri, si rauri subterane. Este format, in principal, de Pestera Lotus, Three Natural Bridges si Houping Giant Doline.

Chongqing este renumit pentru bucataria sa fierbinte si feluri de mancare, precum tocana care este celebra in intreaga lume. Vanzatorii ambulanti, dar si restaurantele ofera delicatese interesante si picante pentru aventurieri.

Chongqing