Ghid turistic Dalian

Recomandat pentru: izvoare termale, gastronomie, gradina zoologica, tigri, schi, plaja

Despre Dalian

Situat in nord-estul Chinei, Dalian, comparativ cu alte orase antice, precum Beijing, Xian, Nanjing sau Luoyang, este un oras ”tanar”, cu o istorie de doar 100 ani. Acesta este un centru comercial si financiar in nord-estul Asiei si si-a castigat numele de „Hong Kong al Chinei de Nord”, fiind totodata si o destinatie majora pentru turistii chinezi.

Datorita climei sale blande si multitudinilor de plaje ce le intalnim in acest oras, precum si istoria remarcabila a Chinei au atras turisti, atat din China, cat si din strainatate. Unele din cele mai celebre plaje sunt plajele Tiger, Xinghai, Jinshitan si Fujiazhuang.

Zona centrala a orasului prezinta patrimoniul istoric, aroma exotica si sarmul modern al provinciei. Piata Zongshan este un punct de reper al orasului, unde se afla institutiile guvernamentale. Numita si „Piata Nicolas”, a fost o constructie coloniala construita de inginerii rusi. Hotelul Dalian are o arhitectura in stil european cu cladiri de tip regale si boltire baroc. Mergand in continuare, spre sud, veti gasi o strada cu restaurante cu specific japonez, ceainarii si magazine de flori.

Puteti face si o plimbare de un kilmometru spre nord de Piata Zhongshan, traversand podul Shengli (Podul Victoriei) si intalnim strada Russian Flavor, in aceasta zona intalnind o arhitectura cu stil europeana si rusa, fiind si locul ideal de a „intalni Rusia”. Puteti lua autobuzul 203 de la Gara si coborati la statia Shengli Qiao.

Exista si un tur de vizitare cu autobuzele 801 si 801b si include zone de vizitare precum, Piata Victoriei, Piata Renmin, Piata Olimpica, Piata Haizhiyun si Piata Youhao. Autobuzul turistic opreste in fiecare zona timp de 10 minute, in acest interval de timp turistii putand face fotografii si admirand peisajul specific fiecarei destinatii.

Un alt punct turistic al orasului este reprezentat de Piata Square, locul unde sunt organizate evenimente de amploare si activitati ceremoniale, cum ar fi Festivalul de Primavara „Focuri de Artificii”, Festivalul International „Beer” si Festivalul International de moda „Dalian”.

Daca sunteti pasionat de transportul naval, in interiorul golfului Xinhai gasim 3 docuri care au feriboturi spre zone pitoresti, precum Laohutan si Baochuidao.

O alta alegere turistica recomandata ar putea fi locurile de scaldat de-a lungul coastei orasului. Fiind un oras de coasta, situat in peninsula Liaodong, Dalian este locul ideal pentru iubitorii de sporturi de apa si cei care cauta o vacanta pe plaja.

Dalian