Ghid turistic Dandong

Recomandat pentru: -

Despre Dandong

Dandong, situat in provincia Liaoning, in nord-estul Chinei, fiind un oras cu port fluvial care se afla in zona de varsare a fluviului Yalu in Marea Galbena., fluviu ce desparte China de Coreea de Nord, unde intalnim orasul Sinuiju de care este legat Dandong prin „Podul Prieteniei”.

Aici putem vizita diferite locuri pitoresti, precum Insula Dalu (Deer) care este o cetate vitala si port de mare, dar si o insula minunata pentru turisti. Aceasta insula este, de asemenea, bogata in produse de mare si se mandreste cu plajele sale naturale.

Un alt loc pitoresc al orasului este muntele Fenghuang (Phoenix), situat la 57 km nord-vest de orasul Dandong, fiind unul din cei 4 munti celebri din Liaoning. Acesta dispune de diferite peisaje fascinante in diferite anotimpuri. Aici gasim temple, inscriptii de piatra si multe alte relicve umaniste inconjurate de muntii de smarald, alcatuind o piesa deosebita in peisajul chinezesc.

Alte locuri pitoresti sunt Qingshan Gully, Yalu River Bridge, Marele Zid la Hushan (Tiger). Mai puteti vizita si Cenotaful de razboi pentru rezistenta agresiunii SUA si de sprijin pentru Coreea, Muntele Dagu.

Dandong