Ghid turistic Guangzhou

Recomandat pentru: arhitectura, puncte de interes, situri religioase, plimbari in aer liber, relaxare, simbol turistic, atractii inedite

Despre Guangzhou

Aflat in Sudul Chinei intr-o zona de coasta, Gungzhou este o adevarata metropola care gazduieste aproximativ 12.700.000 de locuitori, fiind al 3-lea oras ca marime, dupa Shanghai si Beijing.

Chiar daca Gunagzhou a fost fondat la sfarsitul secolulului al III-lea i.e.n., odata ce veti ajunge in acest oras va veti da seama de lipsa unei culturi, spre deosebire de altele din China care isi pastreaza multe dintre obiceiuri. De fapt, Guangzhou arata mai mult ca un oras occidental, in care zgarie norii, ce sunt iluminati intr-un mod deosebit, domina cerul din aceasta zona din Sudul Chinei.

Cu toate acestea, Guangzhou dispune de o istorie bogata si, chiar daca majoritatea orasului a fost urbanizata si dezvoltata, cladirile si monumentele care au rezistat la testul timpului au fost reconsolidate pentru a starni interesul din partea turistilor. In aceasta idee, simbolul orasului este un monument reprezentat de catre 5 berbeci, o statuie deosebita ce se afla in interioul Muzeului Guanghou. In acest complex pot fi gasite diferite obiecte care dateaza inca din mileniul al V-lea i.e.n., el putand fi gasit in Parcul Yuexiu, o zona special amenajata pentru turistii dornici de momente de relaxare si serenitate.

Chiar daca, la prima vedere, vegetatia din Guangzhou pare sa lipseasca, exista foarte multe parcuri imense cu care acest oras se mandreste. Million Sunflower Garden este un parc ce acopera o suprafata de 260 de kilometri patrati, unde se pot gasi peste 1 milion de plante de floarea soarelui.

Daca, totusi, doriti sa aflati mai multe despre cultura si istoria celor din Guangzhou, este bine de stiut ca exista o sumedenie de muzee, cum ar fi Peasant Movement Institute, Guangdong Revolutions History Museum, Guangzhou Uprising Museum, Guangzhou Sculpture Park, si multe altele, iar pentru a avea timp sa le vizitati pe toate veti avea nevoie de cel putin 4 – 5 zile, dar, fara nici o indoiala, se merita, pe deplin, sa va alocati timp pentru ele.

Tinerii indragostiti pot opta sa mearga cu vaporul pe Pearl River, o croaziera de 1 – 2 ore ce are loc pe timpul noptii. Imaginile pe care le veti surprinde va vor impresiona cu certitudine, majoritatea turistilor dorind sa repete experienta chiar si a 2-a noapte. In functie de locul pe care il doriti, o calatorie poate costa de la 5 pana la 20 de dolari.

Viata de noapte din Guangzhou este una foarte activa, chiar si comparand-o cu cea din Shangai sau Beijing. Din cauza diversitatii culturale din acest oras, pe timpul noptii exista o varietate mare de posibilitati de petrecere a timpului liber. De la puburi in aer liber, pana la cluburi extravagante, Guangzhou poate reprezenta o sansa inedita si unica de a va distra in China.

Insumand aceste aspecte, dar si faptul ca temperatura medie anuala este de 22.6 grade Celsius, Guangzhou este un oras deosebit si, totodata, diferit fata de alte zone urbane din China. Poate din aceasta cauza Guangzhou este recunoscut ca fiind special pentru Asia, deoarece infatiseaza o alura extravaganta si, de asemenea, impozanta.

Guangzhou