Informatii utile Guangzhou

Date generale


Moneda: Yuan renminbi (CNY)
Limba oficiala: Mandarina
Fus orar: GMT 08:00

Guangzhou este recunoscuta pentru


arhitectura
puncte de interes
situri religioase
plimbari in aer liber
relaxare
atractii inedite

Cand este indicat sa vizitati orasul Guangzhou

Chiar daca perioada verii este acaparata, de obicei, de sezonul musonic, iar ploile tind sa nu se mai opreasca, temperaturile nu scad, adeseori, sub pragul de 14 – 15 grade Celsius. De fapt, in 2012 in luna Iulie au fost inregistrate temperaturi de peste 25 de grade Celsius, aspect ce i-a suprins placut pe turistii veniti in vacanta. Asadar, din punct de vedere climatic, Guangzhou este un loc prielnic pentru orice turist, indiferent de locul de provenienta al acestuia.

Temperaturi medii lunare in Guangzhou, China

Cei din China sunt recunoscuti pentru festivalurile pe care le onoreaza in fiecare an, de-a lungul a multor secole. Un astfel de exemplu este reprezentat de Spring Festival, un festival in care localnicii celebreaza noul an, de obicei la sfarsitul lunii Ianuarie sau la inceputul lui Februarie.

Modalitati de plata in Guangzhou

Moneda oficiala din China si, totodata, din Guangzhou, este renmibiul (rmb). Dar, din cauza modernizarii si a dezvoltarii acestei metropole, pot fi gasite banci si schimburi valutare la fiecare colt de strada.

Transportul in Guangzhou

Aeroportul din Guangzhou este unul dintre cele mai mari din Sudul Chinei, primul fiind cel din Hong Kong. Acesta se afla la aproximativ 28 de kilometri de centrul orasului Guangzhou si face legatura cu multe orase importante din Asia, Europa si America. Odata ajunsi in aeroport, este recomandat sa mergeti cu un taxiu catre oras, deoarece preturile sunt relativ mici in comparatie cu cele din Europa, iar cele practicate de autobuze nu sunt atat de diferite.

Dar, odata ajunsi in zona urbana a orasului, va veti da seama ca sistemul de transport in comun este foarte bine pus la punct. Autobuzele au propria banda de mers si nu sunt, aproape niciodata, blocate in trafic, dar turistii prefera, adeseori, sa viziteze Guangzhou pe jos, pentru a observa, cat mai mult, cladirile ce prezinta o arhitectura superba si deosebita.

Shopping in Guangzhou

Cele mai importante doua malluri din Guangzhou sunt Grandview Mall si Tee Mall. Grandview Mall este cel mai mare complex de acest gen din Guangzhou, aici existand o sumedenie de posibilitati de petrecere a timpului liber. Pe de alta parte, Tee Mall este cel mai popular din acest oras, deoarece ofera forme inedite de distractie, cum ar fi surfing intr-o camera special amenajata.

Daca doriti sa vizitati o zona intinsa, in privinta shoppingului, atunci este recomandat sa vizitati Strada Shangxiajiu Pedestrian, unde, pe langa magazinele care vand obiecte de artizanat, puteti observa arhitectura cantoneza superba care domina aceasta zona.

Viza turistica pentru Guangzhou

Desi pentru Macao si Hong Kong – doua teritorii din interiorul Chinei - nu sunt necesare vize turistice, pentru a putea vizita China veti avea nevoie de una, alaturi de un pasaport valabil pe minimum 6 luni de zile.

Guangzhou