Ghid turistic Guilin

Recomandat pentru: atractii inedite, puncte de interes, plimbari in aer liber, cladiri istorice, parc, situri religioase, arta

Despre Guilin

In partea de Nord Est a Chinei se afla un oras important pentru China, si anume Guilin, ce dispune de o populatie de aproximativ 4.7 milioane de locuitori. Se crede ca orasul a fost fondat in anul 111 i.e.n., numele actual primindu-l tocmai in 1940.

Din punct de vedere turistic, Guilin este unul dintre cele mai vizitate orase din China, datorita peisajelor impresionante pe care le ofera. Pe toata suprafata orasului se intind rauri, terase, dar si unele structuri naturale ce seamana cu niste munti in miniatura. Totusi, din punct de vedere arhitectural, Guilin arata la fel ca celelalte orase medii din China, cladirile avand un design apartinand fie unei ere apuse de pe aceste meleaguri, fie imprumutat din Vest.

Dintotdeauna Guilin a aratat putin mai diferit fata de restul oraselor din China, deoarece el este inconjurat de Muntii Nan, facandu-l izolat, intr-o oarecare masura, de restul tarii. Totusi, pozitia sa a fost gandita foarte bine atunci cand a fost fondat, deoarece se afla in apropierea granitei de Nord si are acces la mai multe rauri, cele mai importante fiind Xi si Xiang. Din aceasta cauza, orasul a inceput sa se dezvolte foarte rapid, iar, la sfarsitul secolului I i.e.n., Guilin devenea unul dintre cele mai importante centre de comert din China, si a continuat sa aiba acest titlu multe secole.

Totusi, odata ce a avut loc revolutia industriala, in Guilin au fost construite diferite fabrici, pentru a putea suporta si dezvolta economia. Astfel, in ziua de azi, foarte multe firme importante isi au sediul in Guilin, deoarece chiriile sunt mici, iar peisajele sunt de-a dreptul impresionante.

Chiar daca este un oras mare, este recomandat sa il luati la pas, pentru a nu rata nici un peisaj. Daca doriti, exista foarte multi localnici care, in schimbul unui dolar sau a 5 rmb, va vor arata imprejurimile si va vor ajuta sa va descurcati in oras. Adeseori, acestia va vor duce la Elephant Trunk Hill, unde veti putea observa un peisaj unic si deosebit, in care muntele, ce se ridica din apa, ia forma unui cap de elefant. El este recunoscut a fi, de cele mai multe ori, simbolul orasului, iar aceasta este o metoda mai buna de relaxare si mai putin costisitoare decat sa mergeti intr-un parc.

Daca va aflati in Guilin, este recomandat sa mergeti la o plimbare cu barca pe raul Li, acest tip de croaziera fiind organizat de majoritatea hotelurilor din oras. Adeseori, aceste barci va vor duce la Yangshuo, un oras pitoresc de dimensiuni mici ce a pastrat traditia si cultura stramosilor locuitorilor.

Guilin