Informatii utile Guilin

Date generale


Moneda: Yuan renminbi (CNY)
Limba oficiala: Mandarina
Fus orar: GMT 08:00

Guilin este recunoscuta pentru


atractii inedite
puncte de interes
plimbari in aer liber
cladiri istorice
parc
situri religioase

Cand este indicat sa vizitati orasul Guilin

In acest oras, temperaturile rareori scad sub valoarea de 0 grade Celsius, lunile Decembrie, Ianuarie, Februarie si Martie fiind cele mai friguroase, termometrul aratand, adeseori, o temperatura cuprinsa intre 12 si 15 grade Celsius. Totusi, pe timpul verii, temperatura depaseste pragul de 30, aceasta fiind perioada recomandata spre vizitare pentru turisti.

Temperaturi medii lunare in Guilin, China

Modalitati de plata in Guilin

Moneda oficiala din China si, de asemenea, din Guilin, este renmibiul (rmb). Aproape orice hotel are in imprejurul sau o banca sau un schimb valutar, pentru ca turistii sa poata dispuna de cel mai inalt grad de confort atunci cand viziteaza Guilin.

Transportul in Guilin

Guilin dispune de un aeroport international, in care se efectueaza zboruri de la Hong Kong, Bangkok, Kuala Lumpur, Seoul, si multe altele. Este bine de stiut faptul ca, daca doriti sa vizitati Guilin intr-o perioada din extrasezon, este posibil ca biletul de avion sa coste mai putin decat cel de tren, daca rezervarea este facuta cu ceva timp inainte. Totusi, daca nu ati avut sansa sa va rezervati, din timp, un bilet de avion, atunci puteti ajunge in Guilin cu trenul prin intermediul celor doua statii feroviare, care fac legatura cu majoritatea oraselor mari din zona de Nord si Centru a Chinei.

Guilin este un oras turistic, in principal, dar preturile pentru transportul in comun nu sunt atat de mari precum v-ati inchipui. De exemplu, pretul exercitat de taxiuri sunt la aproximativ jumatate fata de cel din Romania. In plus, puteti lua autobuzul 58, care trece pe la ambele statii de tren, pentru a putea vedea o buna parte a atractiilor turistice din Guilin.

Shopping in Guilin

De la statia de tren principala din Guilin, puteti merge intr-un bazar subteran, cea mai mare piata de acest gen din Nordul Chinei. Aici puteti gasi orice, de la fructe pana la obiecte electronice, acest loc fiind unul inedit pentru cei ahtiati dupa cumparaturi, si nu numai. In plus, puteti incerca sa ajungeti pe Strada Cross, unde aveti la dispozitie o sumedenie de magazine cu bijuterii de lux, haine de lux, si asa mai departe.

Viza turistica pentru Guilin

Pentru a putea vizita Guilin si, totodata, China, veti avea nevoie de un pasaport valabil pe minimum 6 luni si de o viza turistica, ce poate fi procurata foarte usor de la ambasada.