Ghid turistic Haikou

Recomandat pentru: gastronomie, plaja, alte atractii

Despre Haikou

Haikou este un oras de coasta din partea de Nord Est a Chinei si gazduieste aproximativ 2 milioane de locuitori. El este impartit in 4 districte, iar unul dintre ele este format de o insula, ce se numeste Haidan. Aceasta este separata de partea continentala de raul cu acelasi nume, iar majoritatea economiei orasului se bazeaza pe turism, acesta fiind concentrat pe Insula Haidan.

S-ar putea ca, pe timpul zilei, strazile sa vi se para diferite fata de perioada noptii, deoarece puburile si cluburile isi deschid terasele, drumurile devenind mai inguste si de nerecunoscut pentru cei care nu cunosc orasul. Asadar, este recomandat sa aveti un ghid pe perioada sederii in Haikou, pretul acestui serviciu fiind relativ mic, aproximativ 5 dolari pe zi, insemnand in jur de 25 de rmb.

Puteti sa ajungeti in Haikou prin intermediul aeroportului local, care efectueaza zboruri interne cu Beijing si Guangzhou si internationale cu Soeul, Singapore si Hong Kong. Dar, odata ce va trebui sa folositi transportul in comun, posibilitatile sunt destul de limitate. Sunt biciclete cu 3 roti, motociclete cu 3 roti, taxiuri si autobuze.

Haikou dispune de multe obiective turistice, ce nu trebuiesc a fi ratate, precum Templul Wugong, Tomb of Hairui, Xiuying Battery, Academia Qiongtai, Parcul Geologic National Haikou Shishan Crater Cluster, Plantatie de Nuci de Cocos Dongijao, si multe altele.

Asadar, desi Haikou este un oras mediu conform standardelor din China, exista foarte multe posibilitati de petrecere a timpului liber pe aceste meleaguri. De la vizitarea a unor obiective deosebite, pana la viata de noapte din cluburi, Haikou este un oras pe care nu trebuie sa il ratati daca va aflati in aceasta parte a Asiei.

Haikou