Ghid turistic Hangzhou

Recomandat pentru: puncte de interes, situri religioase, arhitectura, cladiri istorice, simbol turistic, plimbari in aer liber, atractii inedite

Despre Hangzhou

Hangzhou este un oras cu o populatie de aproximativ 8.7 milioane de locuitori, fiind cel mai mare si, totodata, capitala din provincia Hainan. El este unul dintre cele mai importante orase turistice din China, datorita istoriei si a culturii ce domina aceste meleaguri. In plus, imaginile din natura ofera o alura pitoareasca, ele fiind deosebit de superbe, turistii ramanand inmarmuriti, adeseori, atunci cand observa, pentru prima data, mediul inconjurator din Hangzhou.

Pentru a intelege frumusetea peisajelor din Hangzhou, este bine de stiut ca toti marii poeti din China au scris cate o poezie care sa descrie aceasta zona, iar UNESCO a inregistrat peisajul ca apartinand Patrimoniului Mondial. Acest lucru a avut loc in 2011, si a fost prima data cand un „peisaj” a intrat sub protectie, insemnand ca orice intra in acea imagine, cum ar fi padurea, lacul etc., este, in mod automat, de asemenea, sub protectie.

La inceputul secolului al XII-lea, este crezut ca Hangzhou a fost cel mai mare oras ca populatie, atingand pragul de 1.000.000, un numar impresionant pentru a acea perioada. Iar, de-a lungul secolelor, orasul a cunoscut o dezvoltare continua, pentru ca, in ziua de azi, Hangzhou sa gazduiasca peste 8.5 milioane de locuitori. Economia acestei metropole se bazeaza, in primul rand, pe industrie, iar, dupa aceasta, pe turism. Marea majoritatea a obiectivelor turistice au fost reconsolidate, pentru a spori, astfel, numarul de persoane care le viziteaza. Mai mult decat atat, exista programe speciale pentru turisti, in care, pentru o suma relativ mica, ei pot fi dusi la o mare parte dintre cladirile istorice.

Daca ajungeti in Hangzhou, este recomandat sa vizitati West Lake, simbolul orasului si lacul care ofera unele dintre cele mai deosebite peisaje de pe planeta. Este foarte greu de explicat in cuvinte gradul de armonie pe care lacul il are cu mediul inconjurator si perfectiunea pe care o exprima natura.

Clima de Hangzhou este una subtropicala umeda, in care iernile sunt blande, cu temperaturi cuprinse intre 1 si 8 grade Celsius, in timp ce verile sunt calduroase cu temperaturi care variaza intre valorile 23 si 32 de grade Celsius.

Pe langa West Lake, turistii mai pot vizita in Hangzhou diferite obiective deosebite prin arhitectura si design, cum ar fi Baochu Pagoda, Confucius Temple, Congyi Church, Jingci Temple, Leifeng Pagoda, Three Temples of Tianzhu Hill, si multe altele.

Indiferent de motivul pe care il aveti pentru a vizita Hangzhou, este de la sine inteles ca nu trebuie sa ratati West Lake si, de asemenea, cladirile care dateaza chiar si de un mileniu. Hangzhou este un loc ce abunda in cultura si istorie, iar turistii se vor indragosti, cu siguranta, de acest oras.

Hangzhou