Informatii utile Hangzhou

Date generale


Moneda: Yuan renminbi (CNY)
Limba oficiala: Mandarina
Fus orar: GMT 08:00

Hangzhou este recunoscuta pentru


puncte de interes
situri religioase
arhitectura
cladiri istorice
simbol turistic
plimbari in aer liber

Cand este indicat sa vizitati orasul Hangzhou

Hangzhou poate fi vizitat in orice perioada a anului, deoarece temperaturile din aceasta zona sunt mai mult decat acceptabile. Din cauza climei subtropicale umede, aici au loc toate cele 4 anotimpuri, cu ierni blandi si verde calduroase. In plus, indiferent de luna in care veti vizita Hangzhou, cu siguranta veti gasi in desfasurare cel putin un festival, in care aveti posibilitatea de a observa obiceiurile localnicilor.

Temperaturi medii lunare in Hangzhou, China

Modalitati de plata in Hangzhou

Moneda oficiala din Huangzhou si, de asemenea, din China este renmibiul (rmb), dar exista indeajuns de multe banci si schimburi valutare pe toata suprafata orasului, deoarece turismul in aceasta zona a Chinei este foarte dezvoltat si reprezinta o ramura importanta a economiei. In plus, in zona centrala, veti gasi o sumedenie de banci internationale, unde va puteti retrage banii din cont fara a plati vreun comision.

Transportul in Hangzhou

Pentru a ajunge in Hangzhou, este recomandat sa o faceti prin intermediul unui aeroport. In aceasta idee, la 30 de kilometri de centrul orasului se afla Aeroportul International Hangzhou Xiaoshan, care efectueaza zboruri catre cele mai importante orase din Asia, iar, in Europa, este conectat doar de Amsterdam. Sau, daca doriti, puteti merge cu avionul pana in Shanghai, de aici putand lua un autobuz catre Hangzhou, aceste curse avand loc la fiecare ora, pana la 20:00.

Din punctul de vedere al transportului intern, cea mai buna metoda de calatorie este reprezentata de metrou. In 2012 au fost deschise peste 8 linii, acoperind o arie de aproximativ 200 de kilometri. Totusi, exista si alte metode mai ieftine, cum ar cu autobuzul, dar acesta tinde sa fie, adeseori, exagerat de plin, spre deosebire de celelalte modalitati de transport in comun.

Posibilitati de cazare in Hangzhou

Unul dintre cele mai ieftine hosteluri din Huangzhou este Hofang International Youth Hostel, unde o camera poate ajunge si la 5$ pe noapte de persoana. Dar, daca doriti conditii de cazare mai luxoase, puteti apela la Enjoyour Hotel sau la SouthLine Hotel, doua complexe de 3 stele care ofera un confort foarte bune in raport cu pretul.

Shopping in Hangzhou

Pe langa West Lake se afla o strada dedicata shoppingului, mai ales in randul turistilor, care se numeste „Hefang Jie”. Aici puteti gasi orice doriti, de la obiecte de artizanat pana la haine si mancare.

Daca doriti sa achizitionati bijuterii sau alte obiecte de acest gen, mergeti la Night Market, ce se afla pe strada Yan’an. In plus, aici se pot gasi si multe lucruri contrafacute, la preturi extrem de accesibile.

Langa Raul Qintang, si anume in centrul de afaceri al Hangzhou-ului, se afla mallul MIXC, cel mai nou din aceasta metropola. Aici puteti gasi diverse iteme de brand, cum ar fi Armani, Gucci, si asa mai departe. In plus, acesta este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai luxoase mall-uri si centre comerciale din China.

Viza turistica pentru Hangzhou

Pentru a ajunge in China aveti nevoie de un pasaport valabil pe minimum 6 luni si de o viza pe care o puteti procura de la ambasada. Totusi, daca doriti sa vizitati China in scopuri turistice, viza se elibereaza destul de usor.