Ghid turistic Harbin

Recomandat pentru: schi, arhitectura, parc de distractie, arta, gastronomie

Despre Harbin

Harbin este un oras din Nord-Vestul Chinei, cu o populatie urbana de aproximativ 5.2 milioane de locuitori si 10.7 in cea metropolitana. Harbin este capitala provinciei Heilongijang si cel mai mare oras din aceasta regiune. Totodata, el este unul dintre cele mai importante orase din China, mai ales in partea de Nord, din punct de vedere economic, cultural si politic.

Clima din Harbin este catalogata a fi „Koppen”, insemnand ca iernile sunt foarte reci, temperatura medie fiind de -18 grade Celsius, in timp ce verile sunt calduroase, valorile depasind, adeseori, 25 de grade Celsius. Vara, de obicei, ploua foarte mult, in timp ce, pe perioada iernii, cerul este, de cele mai multe ori, senin.

Din punct de vedere economic, Harbin se bazeaza foarte multe pe universitatile sale, deoarece acestea conduc multe cercetari importante ce aduc o suma considerabila de bani pentru economie. De fapt, dupa anul 1990 Harbin a inceput sa se dezvolte, pana atunci economia orasului fiind aproape de pamanat. Cu toate acestea, din cauza unor investitii masive din partea unor persoane bogate din Asia si, totodata, cu ajutorul guvernului chinez, Harbin a ajuns sa fie, in anul 2013, unul dintre cele mai importante orase din China.

Daca ati ajuns in Harbin, atunci este recomandat sa vizitati cladirile rusesti, care au fost construite in jurul secolului al XIX-lea, in stilul arhitectural baroc si bizantin. Din pacate, multe dintre cladirile vechi din Harbin nu au fost reconsolidate, din cauza lipsei de investitori, acestia cautand sa investeasca bani in alte domenii. Dar, dupa ce veti efectua o plimbare in „Old Quarter”, centrul vechi al orasului, veti ramane cu un zambet adanc pe buze din cauza ca imprejurimile sunt cu totul si cu totul superbe, chiar daca mai este putin si ele pot fi catalogate ca si ruine.

Harbin este un oras pe care nu trebuie sa il ratati daca aveti posibilitatea de a il vizita, deoarece el dispune de foarte multe posibilitati de petrecere a timpului liber, de la cluburi de noapte pana la obiective turistice deosebite.

Harbin