Ghid turistic Kaifeng

Recomandat pentru: situri religioase, arhitectura, cladiri istorice, istorie, puncte de interes, simbol turistic, plimbari in aer liber

Despre Kaifeng

Situat pe Raul Galben, Kaifeng este un oras mandru, deoarece a fost capitala Chinei pret de cateva dinastii si a fost vizitat chiar si de Marco Polo. In urma cu aproape 1000 de ani i urma, acest oras era una dintre cele mai prospere zone de pe intreg teritoriul Chinei si cel mai aglomerat oras al lumii!

Situat pe Drumul Matasii, aici s-au asezat oameni de diferite nationalitati si, in special, arabi si persi, care au format un grup etnic aparte in China, fiind denumit Hui. Tot aici s-a asezat si un grup de evrei, in jurul anului 800, ai caror descendenti incearca, astazi, sa readuca in prim plan istoria complexa a orasului.

Printre obiectivele turistice pe care vi le recomandam sa le vizitati atunci cand va aflati in Kaifeng se numara si Templul Daxiangguo, care a fost construit pentru prima oara in anul 555, in timpul Dinastiei Qi. De asemenea, o foarte buna idee este sa treceti si pe la Sinagoga ce poarta numele orasului, care dateaza de aproximativ 1000 de ani. Alte obiective turistice foarte interesante sunt: Templul Memorial Baogong, Templul Taoist Yanqing, Shudian Jie, Pavilionul Dragonului, Pagoda de Fier, Zidurile Orasului, Strada Kaifengfujian. De asemenea, vizitati si parcurile Millenium City si Banjiang, si muzeele Kaifeng si cel Culinar.

Kaifeng