Ghid turistic Kowloon

Despre Kowloon

In partea de Nord a Hong Kong-ului se afla Kowloon, un oras cu o populatie de aproximativ 2.1 milioane de locuitori. In dialectul Cantonez, Kowloon inseamna „Noua Dragoni”, adica cei 8 munti din jurul orasului si imparatul Bing, din dinastia Song. Deoarece cei 2.1 milioane de locuitori traiesc in interiorul a 47 de kilometri patrati, densitatea din Kowloon este una dintre cele mai mari din lume, in aceasta privinta.

Kowloon are o pozitie geografica foarte buna, din punct de vedere strategic, deoarece aceasta peninsula reprezinta una dintre granitele cu Hong Kong-ul, o regiune independenta din interiorul Chinei. Incepand cu secolul al XX-lea, aici s-au investit sume impresionante de bani, pentru a putea dezvolta diverse regiuni ale orasului, cum ar fi portul, de exemplu. Asadar, in ziua de azi, Kowloon este unul dintre cele mai dezvoltate orase din China, din punct de vedere economic, aflandu-se pe locul 7 ca venit mediu pe cap de locuitor.

Din cauza ca nu exista un aeroport in Kowloon, desi au fost efectuate mai multe eforturi in aceasta privinta, pentru a putea ajunge in Kowloon puteti folosi sistemul feroviar, deoarece acest oras reprezinta un punct important pentru China, facand legatura cu Hong Kong-ul. Pe de alta parte, daca doriti sa va si relaxati, pe drum, este recomandat sa luati un vas de croaziera pana in Kowloon, peisajele pe care le veti putea observa fiind extrem de deosebite. Iar, odata ajunsi in Kowloon, va va fi foarte greu sa folositi orice mijloc de transport in comun, recomandat fiind sa apelati fie la un taxi, care poate costa destul de mult, sau sa mergeti pe jos, putand, astfel, admira mediul inconjurator.

Kowloon mai este denumit, in mod neoficial, orasul muzeelor, datorita numarului mare a acestor institutii ce se pot gasi pe aceste meleaguri. Nu trebuie sa ratati Muzeul de Cultura Hong Kong, Muzeul de Arta Hong Kong si Muzeul Lei Cheng Uk Han Tomb.

Asadar, este recomandat sa vizitati Kowloon mai ales din cauza aglomeratiei pe care o puteti vedea pe strazi. Daca nu va aflati in mijlocul ei, este un lucru placut de observat, deoarece el reprezinta exemplul clar al dezvoltarii urbane.

Kowloon