Ghid turistic Lhasa

Recomandat pentru: puncte de interes, situri religioase, arhitectura, plimbari in aer liber, istorie, simbol turistic, cladiri istorice

Despre Lhasa

Lhasa este unul dintre cele mai vizitate orase din China, dar nu numai, din cauza frumusetii arhitecturale de care dispune. El gazduieste aproximativ 560.000 de locuitori si inseamna, de fapt, Pamantul Zeilor, fiind recunoscut ca cel mai important oras pentru Tibet. Desi, pana de curand, nu existau hoteluri sau alte oportunitati de acest gen pentru turisti, in ultimii ani a explodat aceasta industrie, Lhasa devenind un adevarat resort pentru persoanele care doresc sa isi petreaca vacanta aici.

Totusi, zona de Sud si-a pastrat, intr-o oarecare masura, traditiile si cultura, nefiind influentata, foarte mult, de faptul ca turistii asalteaza, an de an, aceste meleaguri. Totodata, partea de Nord este foarte ocupata si moderna, din punct de vedere arhitectural, aici existant mai multe hoteluri de 3, 4 si 5 stele, restaurante, banci, si asa mai departe. Practic, puteti observa aceeasi cultura in doua moduri diferite, printr-o simpla plimbare de 20 de minute.

Odata ajunsi in Lhasa, este recomandat sa vizitati, neaparat, Palatul Potala si Templul Jokhang, doua cladiri ce, foarte probabil, au fost construite in jurul secolului al VII-lea. Acestea sunt cele mai vizitate obiective turistice din Lhasa, datorita stilului arhitectural deosebit cu care au fost construite si, totodata, din cauza impetuozitatii de care dau dovada. Astfel, anual, cateva milioane de turisti calca in orasul Lhasa doar din aceasta pricina, de a vizita Palatul Potala si Templul Jokhang.

Desi Lhasa s-a dezvoltat, foarte mult, din punct de vedere turistic, in ultimii ani, nu exista prea multe lucruri de facut, in afara de a vizita imprejurimile. Desigur, exista unele restaurante si terase concepute special pentru turisti si un loc in care puteti primi un masaj, dar cam atat. Totusi, puteti merge la o sesiune de cumparaturi in Barkon Square, dar aceasta piata este de dimensiuni relativ mici, ce in maximum 2 ore poate fi parcursa de 2 ori.

Chiar daca orasului Lhasa ii lipsesc unele oportunitati de petrecere a timpului liber, el reprezinta, chiar si asa, unul dintre cele mai deosebite orase din China, mai ales din cauza cladirilor deosebite. Daca va aflati in China, atunci programati-va o zi si vizitati Lhasa, orasul ce se afla in inima Tibetului.

Lhasa