Informatii utile Lhasa

Date generale


Moneda: Yuan renminbi (CNY)
Limba oficiala: Mandarina
Fus orar: GMT 08:00

Lhasa este recunoscuta pentru


puncte de interes
situri religioase
arhitectura
plimbari in aer liber
istorie
simbol turistic

Cand este indicat sa vizitati orasul Lhasa

Clima din Lhasa este putin mai ciudata, deoarece, in mod normal, pe perioada iernii temperaturile ar trebui sa nu depaseasca limita de -1 grade Celsius, iar, pe timpul verii, pe cea de 16. Cu toate acestea, s-au inregistrat valori si de -26 de grade Celsius in luna Ianuarie, in timp ce, vara, au fost inregistrate temperaturi si de 35 de grade Celsius. Nu putem spune cu exactitate ce luna este mai adecvata pentru a vizita Lhasa, deoarece, adeseori, temperaturile se afla intre niste valori constante, pe toata anului. Totusi, cel mai indicat ar fi sa o faceti pe timpul verii, deoarece, in aceasta perioada, temperaturile tind sa fie mai prielnice fata de restul lunilor ce au loc intr-un an.

Temperaturi medii lunare in Lhasa, China

Modalitati de plata in Lhasa

Desi Tibetul reprezinta o regiune autonoma din China, el foloseste, ca si moneda oficiala, renmibiul. In Lhasa veti gasi, mai ales in centrul orasului, mai multe banci, cea mai mare fiind Banca Nationala a Chinei. In orice punct v-ati afla in oras, la doar 20 de minute de mers pe jos veti putea ajunge in centrul orasului.

Transportul in Lhasa

Exista mai multe modalitati pentru a ajunge in Lhasa, cum ar fi prin intermediul aeroportului sau a sistemului feroviar, dar cea mai recomandata este aceea in care luati un autobuz din Kathmandu din Nepal, deoarece, adeseori, veti avea nevoie de o viza speciala inainte de a putea intra in Tibet. Cei care au cetatenie chineza nu au nevoie de vreo viza speciala, dar turistii care se afla in China si doresc sa ajunga, de asemenea, si in Lhasa, vor trebui sa vorbeasca cu consulatul tibetan.

Odata ajunsi in Lhasa, nu veti avea probleme in a va descurca in oras, deoarece el structurat destul de simplu, fiind usor de parcurs chiar si de catre turistii care vin pentru prima oara aici. Desigur, exista autobuze care duc la diverse obiective turistice, dar doar atat. Majoritatea turistilor aleg sa mearga pe jos si sa parcurga in acest fel intregul oras, astfel putand sa admire, mai usor, imprejurimile.

Shopping in Lhasa

Desi nu exista vreun mall sau un complex de cumparaturi in Lhasa, puteti gasi o piata in centrul orasului sau, pe toata suprafata lui, se afla unii localnici care isi vand propriile produse confectionate de catre ei. Aici puteti gasi de la covoare tibetane autentice, pana la picturi in ulei, obiecte de artizanat, si multe altele.

Viza turistica pentru Lhasa

Daca va aflati in China si doriti sa ajungeti in Tibet, implicit in Lhasa, atunci va trebui sa mergeti la ambasada si sa intrebati despre viza, deoarece informatii privind acest lucru se schimba si difera de la o tara la alta. Este posibil sa va lase sa intrati in tibet doar cu un pasaport cu o viza valabila pentru China, in timp ce, alteori, este posibil sa va ceara o viza speciala pentru a vizita Tibetul.