Despre Marele Zid

Marele Zid Chinezesc reprezinta una dintre cele 7 minuni ale lumii si constructia sa a inceput undeva in anul 221 i.e.n. El are o lungime impresionanta de 21.916 kilometri si a fost construit, de fapt, in patru stadii, fiind alcatuit din patru parti diferite. Acestea sunt: Primul Mare Zid – construit de catre dinastia Qin intre anii 221 si 207 i.e.n., Al 2-lea Mare Zid – de catre dinastia Han intre anii 205 si 127 i.e.n., Al 3-lea Mare Zid – de catre dinastia Jin undeva in anul 1.200 si Al 4-lea Mare Zid – de catre dinastia Ming, intre anii 1367 si 1644.

Cifrele estimate pentru a construi acest mare zid sunt de-a dreptul exuberante. Pentru a construi Primul Mare Zid, s-au folosit aproximativ 500.000 de muncitori, si era menit pentru a ii tine la distanta pe cei care doreau sa invadeze China. Desigur, acest prim zid ar fi fost de ajuns pentru cat de mare era China in acea perioada, dar, odata cu dinastia Han, au fost cucerite si alte regiuni si a fost ordonat ca Marele Zid sa fie marit, pentru a proteja, de asemenea, si acele zone noi. Apoi, al 3-lea zid a fost construit pentru a putea opri incercarea celor din Mongolia de a cuceri China, iar cel de-al patrulea din aceeasi pricina.

Deoarece China are iesire la mare in partea de Est, majoritatea Marelui Zid se afla in partea de Nord si Nord-Vest. Astfel, Marele Zid este construit pe toate formele de relief, putandu-se observa anumite imagini deosebite de pe poalele muntilor. Nu putem vorbi de o clima anume, deoarece el se intinde pe o suprafata de 20.000 de kilometri, aparand mai multe forme de clima, de la subtropicala pana la arida sau semiarida.

Cele mai vizitate sectiuni ale Marelui Zid sunt cele din apropierea capitalei Chinei, Beijing. Ele se numesc Badaling si Juyongguan si este recomandat sa folositi un autobuz, care va costa maximum 2 dolari, pentru a ajunge la ele si nu un taxi, deoarece puteti ajunge sa platiti chiar si 50 de dolari din cauza fluxului mare de turisti.

Indiferent de regiunea pe care doriti sa o alegeti sa o vizitati, Marele Zid Chinezesc ofera imagini deosebite si superbe, fie ca este privit din exterior sau sunt observate privelistile pitoresti din interiorul lui.

Marele Zid