Ghid turistic Qingdao

Recomandat pentru: gastronomie, gradina zoologica, parc de distractie, acvariu, plaja

Despre Qingdao

Cunoscut si ca Tsingtao, orasul Qingdao este cunoscut printre chinezi ca fiind unul dintre cele mai curate si mai frumoase orase din China. La nivel regional, acest oras are o populatie de aproximativ 8 milioane de locuitori, insa doar 3.5 milioane locuiesc in zona centrala. Aceste cifre il transforma intr-unul dintre cele mai mari orase din provincia Shandong.

In traducere, numele sau inseamna Insula Verde – Albastra, datorita bogatiilor naturale de aici, in anul 2012, orasul fiind recunoscut a cel mai potrivit loc de trait din China, din punctul de vedere al conditiilor de trai.

Situat pe malul estic al Golfului Jiaozhou, acesta este format din 4 districte: Shinan, unde veti gasi mare parte din hoteluri si turisti; Shibei, unde se afla multe centre comerciale si care este situat chiar langa districtul Shinan; Sifang, in care sunt preponderente centrele industriale si complexele rezidentiale; Licang, care nu reprezinta neaparat un interes turistic, dar nde veti putea admira si studia viata de zi cu zi a locuitorilor acestei zone.

Oras relativ nou, Qingdao a fost cucerit de germani, la inceputul anilor 1900. De aceea, in ziua de astai, turistul poate vedea influentele germanice atat in arhitectura, cat si in obiceiurile gastronomice sau ale vietii de zi cu zi ale celor care traiesc aici. Veti descoperi, cu surprindere, ca pe strazi puteti gasi Bratwurst, de vanzare.

Qingdao