Informatii utile Shanghai

Date generale


Moneda: Yuan renminbi (CNY)
Limba oficiala: Mandarina
Fus orar: GMT 08:00

Shanghai este recunoscuta pentru


puncte de interes
situri religioase
arhitectura
plimbari in aer liber
simbol turistic
parc

Cand este indicat sa vizitati orasul Shanghai

Din cauza climei subtropicale umede care domina orasul, Shanghai poate fi vizitat pe o orice perioada a anului, deoarece temperaturile rareori scad sub valoarea de 0 grade Celsius pe timpul iernii. In plus, exceptand iarna, temperaturile sunt mai mari, de obicei, de 10 grade Celsius, in timp ce, pe timpul verii, ele ajung chiar si la pragul de 30 de grade.

Temperaturi medii lunare in Shanghai, China

Pe toate perioada verii, are loc Festivalul de muzica Fengxia, in care puteti urmari muzica clasica si, totodata, contemporana din China. In plus, festivalul mai organizeaza si diverse activitati, cum ar fi bungee jumping, curse de carting, si asa mai departe, pentru ca turistii sa nu aiba nici o posibilitate sa se plictiseasca.

Modalitati de plata in Shanghai

Moneda oficiala din China este renmibiul (rmb), dar, din fericire, in Shanghai, pot fi gasite o multime de banci cu renume international si o sumedenie de schimburi valutare. Unele banci schimba chiar si lei romanesti, dar acestea pot fi gasite doar in centrul Shanghaiului.

Transportul in Shanghai

Shanghai este, fara indoiala, unul dintre cele mai aglomerate orase din lume. Odata ce ati ajuns aici, veti observa ca transportul in comun poate reprezenta un calvar, multi turisti alegand, adeseori, sa mearga pe jos, chiar daca orasul este unul imens. Daca nu doriti sa fiti prinsi in aglomeratia din metrou sau din autobuze, puteti alege sa mergeti cu taxiul, dar aveti grija ca aceasta modalitate ar putea costa destul de mult, din cauza aglomeratiei si a tarifelor ridicate.

Shopping in Shanghai

In Shanghai exista cateva sute de malluri imprastiate pe toate suprafata orasului, toate fiind extrem de luxoase si deosebite prin arhitectura. Dar, daca doriti sa vizitati cat mai multe astfel de complexe de cumparaturi intr-o perioada scurta de timp, este recomandat sa mergeti pe strada Nanjing Road West, aici putandu-se gasi peste 10 malluri ce au fost construite in ultimii ani, pentru a creste numarul de turisti care vin sa viziteze aceasta zona.

Viza turistica pentru Shanghai

Daca doriti sa ajungeti in Shanghai, atunci veti avea nevoie de o viza turistica procurata de la amabasada, alaturi de un pasaport ce este valabil pe o perioada mai mare de 6 luni.