Ghid turistic Shenyang

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, arhitectura, atractii inedite, gradina botanica, istorie, muzee, palat

Despre Shenyang

Cunoscut si sub denumirea sa istorica – Mukden, orasul Shenyang este situat in provincia Liaoning, din China. Fiind, de asemenea, si capitala provinciei, aceasta zona are o incarcatura istorica importanta, fapt care se reflecta si in bogatia obiectivelor turistice pe care le poate vedea vizitatorul.

Turistul poate vizita Mormintele Imperiale ale ultimei dinastii a Chinei – Qing, dar si Palatul Imperial al acestora, cele trei monumente fiind trecute pe lista UNESCO. Aici a fost si locul unde, in 1905, japonezii au reusit sa invinga armata rusa, dar si unde a inceput razboiul dintre China si Japonia, in 1931. Aici a trait si geniul strategic Zhang Zuolin, impreuna cu fiul sau, Zhang Xueliang, care au condus China de nord est, in timpul anilor 1920.

Astazi, acest oras este un centru industrial major, ceea ce, din pacate, inseamna ca mare parte dintre cladirile istorice se pierd, in locul lor aparand unele moderne. Totusi, asta nu inseamna ca nu veti avea ce vedea daca va aflati in vizita in Shenyang.

Printre obiectivele turistice pe care vi le recomandam spre vizitare se numara: Palatul Mukden, Zhaoling, Fuling, Pagodele de Nord, Sud, Vest si Est, Statuia lui Mao Zedong, Muzeul Provincial Liaoning, Strada Antica Shengjing, Gradina Expozitionala Shenyang, Muzeul Zhang Xueliang.

Top obiective turistice Shenyang

Palatul Imperial din Shenyang
Palatul Imperial din Shenyang

Niciun concediu in Shenyang nu poate fi considerat complet daca nu ati vizitat Palatul imperial, singura resedinta imperiala situata dincolo de Orasul...

Gradina Botanica din Shenyang
Gradina Botanica din Shenyang

Unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le puteti vizita in Shenyang este Gradina Botanica situata la 10 km de centrul orasului. Costruita in anul...

Shenyang