Ghid turistic Shenzhen

Recomandat pentru: istorie, atractii inedite, fortareata, muzee, puncte de interes

Despre Shenzhen

Shenzhen este un oras din Sudul Chinei, ce dispune de o populatie de aproximativ 10.2 milioane de locuitori. SEZ-urile (Special Economic Zones – Zone Economice Speciale) sunt acele locuri unde pretul diferitelor iteme, cum ar fi cel al alimentelor, este scazut, in comparatie cu alte zone ale orasului. Aceste zone au fost create de catre Guvernul Chinez pentru a putea ajuta populatia saraca sa se descurce in viata de zi cu zi, iar, in Shenzhen, se afla una dintre cele mai de succes SEZ-uri din aceasta tara. De exemplu, in Shenzhen, cu doar 12 rmb, insemnand 2 dolari, puteti procura alimente care sa va ajunga pentru o intreaga zi, pentru doua persoane.

Din punct de vedere economic, Shenzhen se bazeaza, foarte mult, pe portul sau, acesta fiind unul dintre cele mai importante puncte maritime pentru China. Aici se efectueaza foarte multe transporturi de marfuri, multe companii multi-nationale avandu-si sediul in acest oras. Mai mult decat atat, Shenzhen este un adevarat centru financiar, fiind al 3-lea oras din China ca importanta economica.

Din punct de vedere climatic, Shenzhen are o clima subtropicala, cu ierni blande si veri calde, in care temperaturile depasesc, adeseori, pragul de 35 de grade Celsius. Totusi, pe perioada verii, precipitatiile tind sa domine anotimpul, fiind recomandat ca Shenzhen sa fie vizitat in decursul lunii iulie.

Shenzhen mai este denumit „Orasul Parcurilor”, datorita numarului mare de parcuri si gradini ce se afla in interiorul acestui oras. Din aceasta cauza, foarte multi turisti viziteaza Shenzhenul, el fiind recunoscut, printre acestia, ca un adevarat centru de relaxare si meditare. Este recomandat sa vizitati, daca va aflati in Shenzhen, Window of the World, acesta fiind un parc natural ce acopera o suprafata de 48 de kilometri patrati. In plus, puteti alege sa mergeti si la Splendid China & Chinese Folk Culture Village, unde veti putea gasi, in miniatura, diverse obiective turistice importante din China, cum ar fi Orasul Interzis.

Fara indoiala, Shenzhenul are, in interiorul sau, o multime de obiective turistice deosebite, cum ar fi Wutong Mountain National Park, Safari Park Shenzhen, He Xiangning Art Museum, si multe altele. Indiferent de motivul pe care il aveti pentru a vizita acest oras, cu siguranta nu va veti plictisi pe toata durata sederii dumneavoastra, datorita numarului mare de posibilitati de petrecere a timpului liber.

Shenzhen