Informatii utile Shenzhen

Date generale


Moneda: Yuan renminbi (CNY)
Limba oficiala: Mandarina
Fus orar: GMT 08:00

Shenzhen este recunoscuta pentru


istorie
atractii inedite
fortareata
muzee
puncte de interes

Cand este indicat sa vizitati orasul Shenzhen

Datorita climei subtropicale, Shenzhenul poate fi vizitat pe toata perioada anului, datorita temperaturilor adecvate, dar, totodata, este recomandat sa il evitati mai ales in luna iunie, cand precipitatiile tind sa aiba loc pe toata perioada ei.

Temperaturi medii lunare in Shenzhen, China

Nu veti avea nevoie sa participati la vreun festival odata ce ati ajuns in Shenzhen, deoarece, pe toata perioada unei zile, pare sa aiba loc o petrecere continua pe strazi, mai ales in locurile frecventate de catre localnici si turisti. In centrul vechi, de exemplu, exista o multime de cluburi si puburi ce sunt deschise 24 ore pe zi, 7 zile din 7, pentru a anima si a inviora orasul.

Modalitati de plata in Shenzhen

Moneda oficiala din China si, de asemenea, din Shenzhen este renmibiul (rmb). In schimb, daca aveti la dumneavoastra un alt tip de moneda, duceti-va in zona centrala a orasului, deoarece aceasta parte abunda in banci nationale si internationale si schimburi valutare.

Transportul in Shenzhen

Cel mai sigur si, totodata, usor mod de a ajunge in Shenzhen este pe cale aeriana, prin intermediul Aeroportului International Shenzhen Bao’an. Este bine de stiut ca sistemul feroviar si cel al autobuzelor ar trebui sa fie evitat, datorita aglomeratiei infernale ce are loc, in fiecare zi, asupra acestor 2 modalitati de transport.

Din punctul de vedere al transportului in comun, este lesne de inteles ca orice metoda ati alege, va trebui sa faceti fata aglomeratiei excesive. Totusi, exista unele persoane care au motociclete sau autoturisme pe trei roti, ce va pot duce mai usor si mai rapid la destinatie, fata de alte tipuri de transport in comun. Desigur, daca veti prinde un autobuz sau un metro puteti ajunge mult mai rapid, dar, adeseori, puteti sa asteptati chiar si cateva ore pentru a prinde macar un loc in picioare.

Shopping in Shenzhen

Lohou Commercial City este, pe departe, cel mai vizitat loc din Shenzhen de catre persoanele care doresc sa cumpere diverse lucruri. Asadar, in aceasta zona, puteti gasi de la haine, mancare, pana la bijuterii extrem de scumpe. Daca doriti o zona dedicata exclusiv cumparaturilor, atunci Lohou Commercial City este locul pe care doriti sa il vizitati.

Viza turistica in Shenzhen

Pentru a putea ajunge in Shenzhen, veti avea nevoie de o viza turistica eliberata de catre ambasada chineza si, totodata, de un pasaport care este valabil pe o perioada de minimum 6 luni de zile.