Ghid turistic Tianjin

Recomandat pentru: puncte de interes, arhitectura, situri religioase, simbol turistic, plimbari in aer liber, cladiri administrative, manastiri

Despre Tianjin

In partea de Nord a Chinei,se afla Tianjin, o metropola care gazduieste aproximativ 13 milioane de locuitori. Acesta este un centru cultural si istoric pentru China, dar are, de asemenea, si o importanta majora din punct de vedere economic.

Acesta este un oras destul de inedit, deoarece este guvernat de catre doua puteri, una dintre ele avand control asupra Orasului Vechi, si cealalta asupra Orasului Nou, si anume Binhai New Area. In fapt, Binhai New Area este unul dintre cele mai importante orase din China, deoarece dispune de unul dintre cele mai mari venituri pe cap de locuitor din aceasta tara. Mai mult decat atat, conform ultimelor statistici, Binhai New Area a cunoscut una dintre cele mai mari dezvoltari pe scurta durata din Asia.

Zona a fost ocupata in jurul anului 340 i.e.n., dar si-a dobandit numele de Tianjin abia in anul 1404, cand a si inceput sa se dezvolte, din punct de vedere economic. In secolele XVIII si XIX, Tianjin a crescut extrem de mult, deoarece a semnat un acord cu Marea Britanie si Franta, in care le permiteau acestora sa transporte diferite lucruri prin intermediul portului lor. Astfel, chiar si in ziua de azi, Tianjin este un centru de comert, atat pentru China cat si pentru multe dintre tarile din imprejur.

Din punct de vedere climatic, Tianjin dispune, ca si multe alte orase din China, de patru anotimpuri. Iernile sunt relativ blande in aceasta zona, temperatura medie din acest anotimp fiind de aproximativ -6 grade Celsius. Cu toate acestea, toamna si primavara au loc temperaturi cuprinse intre 10 si 15 grade Celsius, in timp ce, pe timpul verii, ele depasesc, cu usurinta, pragul de 25.

Daca ati ajuns in Tianjin, atunci este recomandat sa vizitati Tianjin Ancient Culture Street, o strada care abunda in cladiri construite in stilul arhitectural specific dinastiei Qing. Exista sute de magazine deschise in aceasta zona, fiind un adevarat magnet pentru turisti, dar, totodata, si pentru localnici.

De asemenea, daca doriti sa vedeti, in toata splendoarea lui, orasul Tianjin, atunci mergeti in Tianjin Eye, o copie dupa Ochiul Londrei. De la cel mai inalt punct al ochiului, puteti vedea cat de imens si cat de complex este Tianjin, orice turist indragostindu-se, pe moment, de frumusetea de care dispune.

Asadar, Tianjin este un oras pe care trebuie sa il includeti in planul de calatorii pe care il aveti, daca aveti vreodata sansa sa il vizitati. Pe langa cladirile vechi si zonele cu interes turistic, aveti sansa sa observati modul in care un oras a putut sa se dezvolte, din toate punctele de vedere, in doar cateva decenii.

Tianjin