Informatii utile Tianjin

Date generale


Moneda: Yuan renminbi (CNY)
Limba oficiala: Mandarina
Fus orar: GMT 08:00

Tianjin este recunoscuta pentru


puncte de interes
arhitectura
situri religioase
simbol turistic
plimbari in aer liber
cladiri administrative

Cand este indicat sa vizitati orasul Tianjin

Tianjin poate fi vizitat pe toata perioada anului, in special in perioada primaverii si a toamnei, datorita numarului mare de culori pe care natura il expune. Pe perioada verii, temperaturile sunt mai mult decat acceptabile, media fiind de aproximativ 27 de grade Celsius, in timp ce iarna valoarea medie este de -6 grade Celsius.

Temperaturi medii lunare in Tianjin, China

Modalitati de plata in Tianjin

Moneda oficiala din Tianjin si din China este renmibiul (rmb). Totusi, exista multe banci si schimburi valutare pe toata suprafata orasului, putand gasi chiar si cea la care aveti un cont deschis, deoarece aici isi au filialele multe banci internationale, cum ar fi ING.

Transportul in Tianjin

Desi se poate ajunge in Tianjin si cu trenul sau cu autobuzul, este recomandat sa folositi transportul aerian, indiferent de orasul din care plecati, pentru a evita eventualele disconforturi provocate de aglomeratie. Este bine de stiut ca Aeroportul Internatioanl din Tianjin nu efectueaza zboruri catre Europa, el face legatura cu Hong Kong, Hiroshima, Kuala Lumpur, Singapore, Seoul si alte orase importante din Asia.

Odata ce ati ajuns in Tianjin, incercati sa folositi transportul in comun pe 3 roti, deoarece, astfel, puteti ajunge mai rapid la destinatie, putand evita, intr-o oarecare masura, aglomeratia infernala din acest oras. Dar, daca doriti, puteti incerca si metroul, dar, de cele mai multe ori, aceasta metoda de transport este suprasolicitata de catre localnici, la fel ca si in cazul autobuzelor, de exemplu.

Shopping in Tianjin

Una dintre cele mai aglomerate si vizitate strazi din Tianjin este Heping Road, aceasta fiind o zona destinata exclusiv cumparaturilor. Daca va aflati in Tianjin sau in orice alt oras din China, este recomandat sa mergeti pe astfel de strazi, deoarece aici veti putea gasi diverse obiecte de artizanat si iteme unice, pe care nu le puteti procura de la nici un mall.

Viza turistica pentru Tianjin

Daca doriti sa ajungeti in Tianjin, atunci veti avea nevoie de un pasaport valabil pe o perioada de minimum 6 luni si de o viza, pe care o puteti procura de la ambasada chineza. Totusi, daca doriti sa vizitati China in scopuri turistice, ar trebui ca viza sa se poata elibera destul de usor, mai ales daca aveti o suma considerabila in cont.