Ghid turistic Wuhan

Recomandat pentru: puncte de interes, arhitectura, panorama, simbol turistic, situri religioase, turn

Despre Wuhan

Inca de acum 3000 de ani, orasul Wuhan din China a fost un punct de interes turistic si un centru comercial. Port important al acelor vremuri, acesta nu se dezice nici astazi de acest renume, milioane de vizitatori trecandu-i pragurile in fiecare an. Acest lucru inseamna nu doar aglomeratie, dar si o viata vibranta si plina de culoare.

Tot de secole, Wuhan este un centru al educatiei, in timpul dinastiei Tang, poetul Cui Hao fiind o figura marcanta, care i-a purtat renumele in versuri in inreaga lume. Artele au fost intotdeauna la mare cinste in acest oras, ceea ce l-a transformat intr-unul foarte popular, in special in timpul dinastiilor Qing si Ming.

Insa, ceea ce a contribuit cel mai mult la renumele si popularitatea orasului Wuhan, a fost rolul pe care acesta l-a jucat in formarea Chinei moderne. Aici a inceput si continuat Revolutia Xinhai, care a condus la caderea ultimei dinastii din China – Qing, si la formarea a ceea ce astazi se numeste Republica chineza.

Wuhan este format din 3 orase, fiecare separat de catre celelalte printr-un rau. Numele acestora sunt Hankou, Hanyang si Wuchang, si fiecare se deosebeste de celelalte prin trasaturi importante. De aceea, recomandarea noastra este sa le vizitati pe indelete pe fiecare, si sa incercati sa gasiti acel specific al lor.

Wuhan