Ghid turistic Xian

Recomandat pentru: istorie, puncte de interes, situri religioase, arhitectura, lacasuri de cult, muzee, panorama

Despre Xian

Xian este o metropola cu o populatie de aproximativ 8.5 milioane de locuitori, ce se afla intr-o zona Central-Vestica din China. Xian este extrem de important din punct de vedere istoric si cultural, deoarece se crede ca el a fost fondat acum 3.100 de ani, sub denumirea de Chang’an. Cu toate acestea, pana in anul 1990 el nu a cunoscut o crestere semnificativa din punct de vedere economic si industrial, dar, incepand cu acesta, a avut loc o izbucnire remarcabila. Astfel, in ziua de azi, Xian este unul dintre cele mai importante centre economice din China, dezvoltandu-se foarte mult latura turistica, datorita importantei istorice pe care o are acest oras.

Clima din Xian este una temperata, unde temperatura medie anuala este de doar 13.7 grade Celsius. Aici au loc toate cele 4 anotimpuri, cu ierni destul de reci si veri calduroase. In Decembrie, temperaturile pot ajunge chiar si la -20 de grade Celsius, in timp ce vara au fost observate valori care depaseau pragul de 40.

Multe persoane spun ca Xian este, din toate punctele de vedere, inima Chinei. In ziua de azi, cultura din Xian este una destul de diversificata, dar, totodata, cele mai vechi traditii din aceasta tara inca mai au loc, aici.

Xianul este recunoscut, in mare parte, de catre turisti, pentru „The Terra Cotta Warriors and Horses”, aceasta fiind o colectie impresionanta care ii infatiseaza pe soldatii lui Qin Shi Huang, primul Imparat pe care l-a vazut China. Acest complex de statui este, de fapt, un mormant pentru imparatul Qin Shi Huang, in ideea de a il proteja chiar si dupa moarte. Acum, The Terra Cotta Warriors and Horses este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din China, gazduind, anual, milioane de persoane.

In plus, odata ajunsi in Xian, este recomandat sa vizitati Zidul Orasului, cel mai mare zid din lume construit in aceasta idee. El are o inaltime de 12 metri si o lungime de 13.7 kilometri si poate fi chiar parcurs cu bicicleta, existand multe centre de unde le puteti inchiria, in aceasta idee.

Un alt obiectiv turistic deosebit din Xian este Grand Mosque, o moschee care a fost construita in doua stiluri arhitecturale: cea islamica si cea chineza. Ea este recunoscuta a fi prima moschee construita in China si este un punct important pentru toti turistii care iubesc istoria si, totodata, cultura.

Indiferent de motivul pe care il aveti pentru a vizita Xian, daca veti ajunge pe aceste meleaguri cu siguranta veti ajunge sa iubiti orasul, datorita diversitatii de care dispune, din toate punctele de vedere. Exista zone vechi, cu bazaruri care continua sa aiba acelasi succes ca si acum cateva secole, dar si zone cu cladiri contemporane, cum ar fi in centrul de afaceri al Xianului. Totusi, nu ezitati sa vizitati o parte cat mai mare a orasului Xian, deoarece acesta nu va ezita sa va impresioneze.

Xian