Informatii utile Xian

Date generale


Moneda: Yuan renminbi (CNY)
Limba oficiala: Mandarina
Fus orar: GMT 08:00

Xian este recunoscuta pentru


istorie
puncte de interes
situri religioase
arhitectura
lacasuri de cult
muzee

Cand este indicat sa vizitati orasul Xian

Datorita climei temperate, Xian este un oras care dispune de toate cele 4 anotimpuri. Acest lucru inseamna ca, pe timpul iernii, temperaturile sunt destul de scazute, in timp ce, pe timpul verii, ele pot urca pana la 40 de grade Celsius. Chiar daca iarna puteti observa temperaturi de -20 de grade Celsius, Xian tot are un farmec aparte, mai ales atunci cand ninge. Parcurile naturale sunt de-a dreptul impresionante in sezonul rece, imaginile pitoresti putand fi, cu usurinta, scoase dintr-o poveste.

Temperaturi medii lunare in Xian, China

Modalitati de plata in Xian

Moneda oficiala din China este renmibiul (rmb), dar daca aveti la dumneavoastra un alt tip de moneda, stati fara griji deoarece veti gasi, indiferent de zona in care va aflati, o banca sau un schimb valutar. In centrul fiecarui oras veti gasi Banca Nationala a Chinei, care ofera un curs foart bun comparativ cu alte banci.

Transportul in Xian

La 40 de kilometri de centrul orasului, se afla Aeroportul International Xi’an Xianyang, acesta facand legatura cu multe dintre orasele importante din Asia, cum ar fi Seoul, Macau, Bangkok, Hong Kong, si multe altele. Din pacate, nu efectueaza vreo cursa cu un oras din Europa, dar, pentru a ajunge in Xian, este recomandat sa luati un avion cu escala catre acesta oras, pentru a evita eventualele disconforturi provocate de aglomeratie din celelalte tipuri de transport, cum ar fi trenul.

Odata ajunsi in Xian, puteti profita de multe tipuri de transport in comun. Totusi, nu este recomandat sa incercati metroul sau autobuzul, deoarece, dupa cum veti observa, acestea sunt extrem de aglomerate si, adeseori, neincapatoare. Totusi, exista multe vehicule pe trei roti, care va pot duce la destinatie cu un pret relativ mic, intr-un timp scurt.

Shopping in Xian

Calligraphy Street este o zona ce merita vizitata, daca doriti sa faceti o sesiune de cumparaturi. Aceasta strada este dedicata shoppingului, aici putand gasi de la obiecte de artizanat pana la bijuterii extrem de scumpe. Totusi, daca doriti sa mergeti la un mall pentru a dispune si de alte facilitati, atunci puteti merge la Century Ginwa, un mall de lux ce este deschis in doua locatii din Xian.

Viza turistica in Xian

Pentru a vizita Xian, veti avea nevoie de o viza turistica, ce poate fi procurata de la ambasada chineza, si, de asemenea, de un pasaport valabil pe minimum 6 luni.