Ghid turistic Zhuhai

Recomandat pentru: arhitectura, puncte de interes, plimbari in aer liber, gradini, palat, shopping, simbol turistic

Despre Zhuhai

O Zona Economica Speciala a Chinei, orasul Zhuhai este situat in provincia Guangdong. Numele sau inseamna Perla Marii si este o reproducere exacta a ceea ce inseamna aceasta zona.

Ceea ce va impresiona turistul in aceasta zona este frumoasa linie de coasta pe care se pot face plimbari lungi, plajele intinse unde se poate sta la soare si numeroasele sale insule, fiecare cu propriul specific, unde se pot obtine amintiri de necontestat. Printre denumirile pe care acesta le mai are se numara si Orasul Indragostitilor sau Orasul celor 100 de insule, iar dumneavoastra, ca turist, veti intelege imediat de ce se numeste astfel, imediat cum veti intra pe portile sale.

In partea de sud a orasului se afla o fosta colonie portugheza – Macau, iar fosta colonie britanica – Hong Kong, se afla la doar cativa kilometri distanta. acest lucru a condus la o influenta puternica pe toate planurile, insa, cea mai proeminenta este in gastronomie, mancarea specifica orasului Zhuhai fiind una deosebita.

Zhuhai este unul dintre cele mai curate si mai frumoase orase ale Chinei, fapt care a adus cu sine si o recunoastere internatioala din partea miscarilor ecologice. De exemplu, in anul 1998, acest oras primea Premiul International pentru cele mai bune practici in imbunatatirea mediului. De asemenea, in acest loc obisnuiesc foarte multi chinezi sa se retraga la batranete.

Zhuhai