Ghid turistic Bellapais

Recomandat pentru: arhitectura, cladiri istorice, lacasuri de cult, situri religioase

Despre Bellapais

Bellapais este un mic sat situat in nordul Ciprului, la aproximativ 6 km de orasul Kyrenia. Satul l-a gazduit o perioada de timp pe Lawrence Durrell, un scriitor care a scris despre viata in Cipru in cartea sa Lime amar. Locuinta scriitorului poate fi vizitata in prezent. 

Drumul catre acest sat este plin de serpentine, dar in momentul in care ati ajuns aici veti ramane fermecat de privelistea incantatoare de aici, dar si de ruinele vechii manastiri Bellapais, o manastire augustiana din secolul al XIV-lea. Satul va poate oferi, pe langa batrana catedrala gotica, si multe flori, verdeata, vile somptuoase sub catedrala si, mai incolo, se regaseste marea albastra care se pierde in zare spre malul Turciei.

Se apreciaza ca exista in prezent un numar aproximativ de 8000 de rezidenti englezi in Ciprul de Nord, dar marea majoritate sunt in Bellapais, acest mic satuc unde veti auzi vorbindu-se mai mult engleza decat turca.

Top obiective turistice Bellapais

Abatia din Bellapais
Abatia din Bellapais

Dupa ce a fost cucerita de otomani in anul 1571, aceasta manastire a fost cedata Bisericii Ortodoxe, dar acest fapt nu i-a impiedicat pe locuitorii greci,...