Informatii utile Cipru

Date generale


Capitala: Nicosia
Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Turca, Greaca
Fus orar: GMT 02:00
Religie: Crestini (73.2%), Musulmani (25.3%), Alte religii (1.5%)

Cipru este recunoscuta pentru


cladiri istorice
arhitectura
situri religioase
istorie
lacasuri de cult
puncte de interes
muzee

Cand este indicat sa vizitati Cipru

Clima din Cipru este temperata si mediteraneana, cu veri calde si uscate si ierni reci si umede. Noi va recomandam sa vizitati Cipru in perioada verii, atunci cand va veti putea bucura de vremea frumoasa si de soare si plaja.

Temperaturi medii lunare in Cipru

Ce sa luati in bagaj

Daca vizitati Cipru in timpul sezonului cald, va recomandam sa luati in bagaj haine usoare, vaporoase, din materiale usoare si de culori deschise. Nu uitati sa luati la dumneavoastra si o palarie, pentru a va feri de soarele puternic. In cazul in care calatoriti in Cipru in timpul iernii, luati in considerare faptul ca vremea este racoroasa, asa ca trebuie sa aveti la dumneavoastra haine care sa va protejeze de frig.

Posibilitati de cazare in Cipru

Exista nenumarate hoteluri la diferite standarde in Cipru, de la cele modeste pana la cele de lux. Unele dintre acestea sunt Holiday Inn, Le Meridien, Hilton, Elias Beach Hotel si Coral Beach Hotel. Va puteti caza si in regim self-catering, in casele traditionale restaurate din satele pitoresti din Cipru, unde agroturismul este foarte dezvoltat.

Shopping in Cipru

Daca ajungeti in Cipru va recomandam sa cumparati o sticla de vin cipriot, cunoscut sub numele de Commandaria si este asemanator cu vinul de Porto. Tot la capitolul bauturi va recomandam Zivania, o bautura alcoolica spirtoasa. Din satul Lefkara puteti cumpara haine facute din matase, confectionate de localnici. Din Cipru mai puteti cumpara obiecte din piele, precum haine, pantofi si genti, dar si bijuterii.