Ghid turistic Kouklia

Recomandat pentru: arheologie, plimbari in aer liber, divertisment, istorie, ruine

Despre Kouklia

Kouklia este un sat situat in Paphos, la 16 km de orasul Paphos pe insula mediteraneana Cipru. Satul este construit in zona Palaepaphos, locul mitic de nastere al Afroditei, zeita greaca a dragostei si a frumusetii.

Orasul antic Palaipafos se afla in limitele satului modern Kouklia, aproape de gura de varsare a raului Diarizos, la 16 km est de orasul Paphos. Site-ul Palaipafos si imprejurimile sale sunt legate de un cult vechi asociat cu zeita fertilitatii, care a fost venerata in Cipru inca din perioada neolitica. Myceneans, care s-a stabilit pe insula, la inceputul secolului al XII-lea, a ridicat un sanctuar in onoarea zeitei. Potrivit unei legende, Kinyras a fost primul Mare Preot al sanctuarului. Din jurul anului 1200 i.Hr., Palaepaphos a fost un centru religios important.

Locuitorii din Palaepaphos si in special din Kouklia, descriau zeita fertilitatii ca pe o femeie cu caracteristici evident materne.

Intreaga zona este un important site arheologic, care include templul "Afroditei din Paphos" si fortificatiile din Palaipafos. Diferite artefacte sunt expuse in Muzeul Arheologic gazduit intr-o vila medievala la sud de sat.

Economia Kouklia se bazeaza pe agricultura. Struguri, banane, diverse fructe citrice, avocado, caise, kiwi, masline, roscove, legume, alune si o mare varietate de legume sunt cultivate pe terenurile fertile ale satului. Satul este inconjurat de doua paduri: Padurea Randi in partea de sud-est si o parte din Padurea Oriti in partea de nord-est. Cresterea animalelor este bine dezvoltata in cadrul comunitatii.

Frumusetea naturala intacta a regiunii, descoperirile arheologice din zona si apropierea de Aphrodite Hills Resort, fac din Kouklia o destinatie turistica populara.

In sat exista o scoala elementara regionala, la care vin elevi din Kouklia si satul vecin Nikokleia; o sectie de politie, un centru de sanatate si o gradinita.

In piata satului sunt mai multe cafenele si taverne. Biserica Sfantului Apostol si Evanghelist Luca se afla in piata centrala. Locuitorii satului sunt cunoscuti pentru evlavia si respectul lor pentru sfinti.

Top obiective turistice Kouklia

Stancile Afroditei din Kouklia
Stancile Afroditei din Kouklia

Petra Tou Romiou este o formatiune stancoasa aflata pe Plaja Afrodita din Kouklia, Cipru. Aceasta plaja este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe...

Situl Arheologic Palaipafos din Kouklia
Situl Arheologic Palaipafos din Kouklia

Palaipafos, de asemenea, cunoscut sub numele de Palaepaphos, este un sit arheologic langa Kouklia, in Cipru. Locul cel mai vechi si cel mai venerat de...

Kouklia