Ghid turistic Larnaca

Recomandat pentru: muzee, arhitectura, cladiri istorice, cultura, expozitii, istorie, lacasuri de cult

Despre Larnaca

Larnaca este un oras situat pe coasta de sud a Ciprului, al treilea cel mai mare dupa Nicosia si Limassol. Economia orasului a crescut incepand cu anul 1975, dupa inchiderea portului din Famagusta si a Aeroportului International Nicosia, deoarece atat aeroportul cat si portul din Larnaca au capatat roluri din ce in ce mai importante in economia insulei. Multe agentii si operatori de turism isi au sediile centrale in Larnaca. Sectorul serviciilor, inclusiv turismul, ocupa trei sferturi din forta de munca din Larnaca.

Orasul gazduieste peste o suta de institutii de invatamant, inclusiv Academia Americana, Larnaca Nareg si Colegiul Alexandru.

Printre reperele turistice ale orasului se numara Biserica Sfantul Lazar, Catacomba Phaneromeni; Hala Sultan Tekke si Fortul Larnaca. Asa-numita "Foinikoudes" este promenada de-a lungul Athenon Avenue, pe malul marii. Bustul din marmura a lui Zeno poate fi vazut la rascrucea de drumuri in apropiere de Academia Americana. Zeno a fost nascut in Kition in 334 i.Hr.. Dupa ce a studiat filozofia la Atena, a fondat faimoasa scoala de filozofie stoica.

Larnaca gazduieste un teatru si o galerie de arta, operate de catre municipalitate. Institutul Cornaro este un centru cultural in orasul vechi care organizeaza expozitii de arta contemporana si alte evenimente culturale.

Intre muzeele pe care le puteti vizita in Larnaca se numara Muzeul Arheologic Larnaca, Muzeul Pierides si Muzeul Medical Kyriazis.

Cel mai important festival organizat in acest oras este Kataklysmos (Festivalul inundatiilor), sarbatorit la inceputul verii, cu o serie de evenimente culturale. Initial, festivalul dura aproximativ o saptamana, dar, in ultimii ani, durata festivalul a fost extinsa la aproximativ trei saptamani.

Plajele din Larnaca sunt pline cu restaurante care servesc fructe de mare. Desi exista mai multe restaurante continentale si internationale, vizitatorii nu trebuie sa rateze sa incerce produsele alimentare locale.

Aeroportul International din Larnaca este cel mai mare aeroport in Cipru, si este situat la 6 km vest de centrul orasului. Taxiurile ajung de la aeroport in oras in 15 minute; exista, de asemenea, curse cu autobuze urbane.

Top obiective turistice Larnaca

Biserica Ayios Lazaros din Larnaca
Biserica Ayios Lazaros din Larnaca

Biserica Ayios Lazaros (Sfantul Lazar) a fost construita in secolul al IX-lea in Larnaca. Aceasta a fost numita dupa Lazar, despre care se spune in Evanghelia...

Muzeul Medieval din Larnaca
Muzeul Medieval din Larnaca

Muzeul Medieval este situat in interiorul Fortului Larnaka. Fortul in sine nu prezinta un punct de atractie foarte important pentru turisti, acestia mergand...

Muzeul de Istorie Naturala din Larnaca
Muzeul de Istorie Naturala din Larnaca

Muzeul Municipal de Istorie Naturala este localizat in cadrul Gradinilor Municipale din Larnaca. Acest muzeu de dimensiuni mici, insa foarte interesant,...