Ghid turistic Limassol

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, cultura, divertisment, muzee, relaxare, galerii de arta, istorie

Despre Limassol

Limassol este al doilea oras ca marime din Cipru. Orasul este situat pe Akrotiri Bay, pe coasta de sud a insulei. Limassol este unul dintre cele mai aglomerate porturi pentru comertul de tranzit de la Marea Mediterana si cel mai mare port din Cipru. Orasul a devenit, de asemenea, unul dintre cele mai importante orase turistice din zona. Limassol este renumit pentru traditiile sale culturale ample, si gazduieste Universitatea de Tehnologie din Cipru. Un spectru larg de activitati, o serie de muzee si situri arheologice sunt disponibile in oras vizitatorilor interesati. Prin urmare, Limassol atrage o gama larga de turisti mai ales in timpul sezonului de vara.

Limassol a fost construit intre doua orase antice, Amathus si Kourion, si in timpul dominatiei bizantine a fost cunoscut sub numele de Neapolis (Noul Oras). Centrul istoric Limassol este situat in jurul castelului medieval si portului vechi.

Dezvoltarea turismului in Limassol a inceput dupa 1974, cand invadatorii turci au ocupat Famagusta si Kyrenia, principalele statiuni turistice din Cipru. Limassol are o multime de plaje, potrivite pentru plaja si inot.

Limassol a devenit port maritim major al Republicii Cipru in 1974. Inainte de 1974, acest rol il avea orasul Famagusta, care se afla acum in partea turca a insulei. Orasul Limassol este cel mai mare centru industrial al provinciei. Industriile orasului sunt axate pe croitorie, mobilier, incaltaminte, bauturi, produse alimentare, printuri, industria metalurgica, aparate electrice, obiecte din plastic si multe altele. In ultimii ani, Limassol a cunoscut un boom al constructiilor alimentat de sectorul turistic, precum si de cresterea investitiilor straine in oras.

Turistii din acest oras pot vizita Castelul Medieval, unul dintre cele noua castele din Cipru. Acesta a fost construit de bizantini jurul anului 1000 d.Hr.. Aproximativ in aceeasi perioada, o capela a fost, de asemenea, construita acolo. Vizitatorii pot vedea numeroase exponate: tunuri, sculpturi in lemn din secolul al XVII-lea si al XVIII-lea, tablouri si pietre funerare, statui, armuri, monede, teracota, sticla si marmura. Muzeul de Arheologie ofera o colectie foarte interesanta de antichitati gasite in Limassol, datand din epoca neolitica pana la epoca romana. Vizitand acest muzeu veti putea vedea: topoare de piatra din neolitic si eneolitic, ceramica si obiecte din Curium si Amathus, precum si teracota, bijuterii de aur, monede, sculpturi, coloane, vase, cercei, inele, coliere, statui din marmura. Muzeul de Arta Populara ofera o colectie foarte interesanta de obiecte cipriote din ultimele doua secole.

Gradina Publica este situata pe drumul de coasta. Aceasta ofera o mare varietate de vegetatie: eucalipti, pini si chiparosi. In interiorul gradinii exista o mica gradina zoologica. Acolo, vizitatorul poate vedea cerbi, mufloni, struti, fazani, tigri, lei, maimute, vulturi, pelicani si alte animale si diferite tipuri de pasari.

In oras sunt organizate o serie de evenimente. Intre acestea se disting: Carnavalul si Festivalul Vinului care dureaza zece zile, Festivalul florilor (mai), Festivalul inundatiilor, (iunie) si Festivalul de Teatru Antic. In plus, orasul Limassol a introdus primul festival al berii in iulie 2003.

Limassol este situat la aproximativ 40 de minute de mers cu masina de la Aeroportul Larnaca si Aeroportul International Paphos. Exista un serviciu regulat de transfer cu autobuzul de la Larnaca si Paphos.

In concluzie, sunt suficiente motive pentru a va rezerva o vacanta in Limassol. Facilitatile de cazare sunt la standarde inalte si preturi accesibile, iar numeroasele activitati si atractii turistice din acest oras nu pot decat sa va ofere un sejur placut, din care puteti ramane cu amintiri cat se poate de placute!

Limassol