Ghid turistic Paralimni

Recomandat pentru: arhitectura, cladiri istorice, lacasuri de cult, situri religioase

Despre Paralimni

Paralimni este un oras situat in partea de sud-est a Ciprului. Dupa invazia turca si ocuparea partii de nord a Republicii Cipru in 1974, acest oras a crescut in dimensiune si statut, ca urmare a migratiei refugiatilor care fugeau spre Nord.

In afara centrului orasului casele nu sunt foarte atractive. Acest aspect este compensat de gradinile foarte atractive. In prezent, tendinta generatiilor noi care castiga salarii mai mari decat parintii si bunicii lor, este de a cheltui sume mari de bani pentru construirea de case moderne si pitoresti.

Chiar in centrul orasului Paralimni se afla un centru comercial cu multe magazine, cafenele moderne si baruri. Datorita faptului ca Paralimni a crescut rapid in dimensiune, marii retaileri de produse alimentare de pe insula au construit sau inchiriat filiale in oras (inclusiv Carrefour si Orfanides). Exista, de asemenea, mai multe supermarket-uri locale, intre care mai cunoscut este Kokkinos.

Zona rurala inconjuratoare a orasului Paralimni are soluri renumite pentru cresterea cartofilor, insa tot aici veti avea ocazia de a vedea mori de vant pitoresti - folosite pentru a trage apa din acviferele subterane pentru irigarea terenului din jur. Din pacate, multe dintre acestea sunt acum abandonate fiind inlocuite cu pompe electrice sau diesel.

Piata orasului gtazduieste mai multe magazine (inclusiv Marks & Spencer), restaurante, cafenele, baruri si trei bisericin - cea mai veche adapostind un muzeu. Dincolo de piata sunt gradini frumoase si fantani, cu un teatru in aer liber.

Daca vizitati acest oras in scopul de a va relaxa alaturi de familie, o vila de vacanta ar putea fi alegerea ideala pentru dumneavoastra. Prin inchirierea unei vile private veti avea acces la propria bucatarie, living, dormitor si, in multe cazuri, piscina. Inchirierea unei vile va ofera, nu numai mult spatiu si intimitate, dar este, de asemenea, o optiune mai economica si mult mai avantajoasa decat inchirierea unei camere de hotel. O vila poate gazdui, de obicei, un minim de 4 persoane, iar pretul de inchiriere se plateste pe saptamana, ceea ce face aceasta varianta mult mai rentabila decat sejurul la un hotel.

Paralimni este situat la aproximativ 40 de minute cu masina de Aeroportul Larnaca.

Paralimni