Ghid turistic Pissouri

Recomandat pentru: plaja, relaxare, alte atractii

Despre Pissouri

Pissouri este o localitate in districtul Limassol, la aproximativ 30 km vest de centrul districtului, intre orasele Limassol si Paphos. Localitatea este asezata pe un deal cu vedere la mare, la aproximativ 245 m deasupra marii, de unde se poate admira superba plaja cu nisip natural a golfului Pissouri.

Piata satului este plina de viata si gazduieste in partea centrala o cafenea si taverne care servesc mancare foarte buna. In serile de vara, saptamanal, se organizeaza "Cyprus Night", un spectacol plin de viata, cu dansuri traditionale, mancare si muzica.

Satul are si un magnific amfiteatru, Millenium, cu o capacitate de 800 locuri, asezat spectaculos la marginea satului, cu vedere panoramica spre Akrotiri si Limassol.

In sud se afla golful Pissouri, unde hoteluri, baruri, restaurante si taverne contribuie la o locatie turistica plina de viata si prietenoasa. Plaja Pissouri se intinde de la Cape Aspro, in partea de vest, si se termina in zona stancoasa Mavrorotsos, in estul plajei. Sub protectia Cape Aspro, cu ziduri inalte, verticale, se creeaza o combinatie admirabila de munte si mare, care confera unicitate locului.

Peste tot in jur veti intalni vestigii ale istoriei Ciprului care pot fi vizitate in cadrul plimbarilor pe jos.

Favorizat de conditiile meteorologice, Pissouri a fost un centru viticol si pomicol important (struguri de masa, cartofi, citrice, masline, arahide). Insa, cu trecerea timpului, agricultura a devenit neprofitabila, localnicii fiind oarecum fortati sa-si indrepte interesul spre alte activitati.

Turismul s-a dezvoltat foarte repede, in timpul verii numarul de turisti ajungand si la peste 10 000.

In timpul verii tavernele si restaurantele isi asteapta oaspetii pentru a-i delecta cu specialitati locale dar si internationale, in timp ce golful se umple de turisti care se bucura de plaja si de sporturile de apa.

In urma unei initiative a Directiei Silvice din zona, a fost creata o cale de mers pe jos, de-a lungul stancilor joase din Kouklia pana la Stanca Afroditei, de unde se poate admira un peisaj superb, cu plante exotice si site-uri geologice interesante, atent semnalizate.

S-a creat, de asemenea, si o noua facilitate pentru turisti, un hotel de clasa mondiala, cu servicii de recreere (teren de golf si spa), care se alatura celorlalte hoteluri de cinci stele din Pissouri, care isi asteapta turistii cu servicii moderne all inclusive.

In Pissouri se ajunge in principal cu transportul auto.

Pissouri