Biblioteca Ruskin din Lancaster

Biblioteca Ruskin este proiectata de Richard MacCormac si se afla chiar la intrarea in campusul universitar din Lancaster.

Principalele documente ale Bibliotecii Ruskin reprezinta Colectia Whitehouse de materiale referitoare la John Ruskin (1819-1900). Aceasta a fost elaborata de John Howard Whitehouse (1873-1955), pedagog si membru liberal al Parlamentului, care a fost si secretar al Societatii Ruskin din Birmingham.

In 1919 el a fondat Scoala Bembridge, in Wight. El a construit Galeriile Ruskin acolo, in 1929, pentru a adaposti colectia sa tot mai mare de carti, manuscrise, stampe si desene. El a cumparat mai tarziu Brantwood, ultima casa a lui Ruskin, ce se afla pe malul estic al Coniston Water. Galeriile de la Bembridge au fost inchise la sfarsitul anului 1996, si Colectia, care apartine Education Trust Ltd, este acum responsabilitatea Fundatiei Ruskin, de la Universitatea Lancaster. Aceasta este administrata prin intermediul catedrei bibliotecii Ruskin a Universitatii. Fundatia gestioneaza, de asemenea, Brantwood, unde este expusa o parte mai mare din Colectia Whitehouse Colectia.

Documentele adapostite in Biblioteca ofera o sursa imensa de material de cercetare. Printre cele 196 de manuscrise din biblioteca sunt 29 de volume din jurnalele lui Ruskin, care acopera anii 1835-1888, doar o editie selectata dintre acestea fiind publicata. Exista aproximativ 7.400 de scrisori, mare parte nepublicate, inclusiv o corespondenta cu varul lui Ruskin, Joan Severn, formata din peste 3.000 de scrisori, dar si altele de la si catre familie si asociati, cum ar fi Thomas Carlyle, Robert Browning si editorul sau, George Allen.

In plus fata de aproximativ 350 de carti din Biblioteca lui Ruskin, punctul forte al colectiei de carti cartii este reprezentat de un ansamblu unic format din toate scrierile publicate ale lui Ruskin (39 de volume), in editii succesive, inclusiv versiunile in limbi straine ale unora dintre cele mai importante texte, cum ar fi Modern Painters, Stones of Venice si Unto this Last. O editie completa ale unor carti despre Ruskin, de la critica contemporana la studii universitare moderne (care sunt adaugate de Fundatia), este completata de o arhiva de transcrieri si articole de ziar. Fiecare aspect al ariei sale de interes este reprezentat, de la religie si arta la economie politica, geologie si mediu.

Catalogue Room, din Biblioteca Ruskin, ofera acces la catalogul electronic al Bibliotecii, o lista de manuscrise si versiunea pe CD-ROM a Editiei de Biblioteca a Operelor lui Ruskin (Library Edition of Ruskin’s Works).

In galeriile publice, este afisata o selectie din cele 1.500 de desene si 500 de stampe din colectie, dintre care 950 sunt de Ruskin, iar altele facute de catre prietenii si asociatii sai, inclusiv Samuel Prout, Francesca Alexander si Albert Goodwin. Acestea reflecta interesul predominant al lui Ruskin pentru peisaj si arhitectura, dar exista, de asemenea, si mai multe studii despre natura, copii de picturi vechi, precum si portrete intime.

In cazul in care doriti sa consultati materiale din vreuna dintre colectii, este necesar sa faceti o programare. Aceasta poate fi facuta prin telefon, scrisoare sau FAX. Telefon: 01524 593588. FAX: 01524 593580. Scrisoare: Rebecca Patterson, Deputy Curator, Ruskin Library, Lancaster University, Lancaster, LA1 4YH sau Diane Tyler, Assistant Curator, Ruskin Library, Lancaster University, Lancaster, LA1 4YH.

Inainte de a face aceasta programare este bine sa consultati lista cataloagelor si a manuscriselor, deoarece veti fi intrebati ce documente doriti sa vedeti cu ocazia vizitei dumneavoastra. Observatorii nu pot parasi sala de lectura cat timp sunt cititori in ea, astfel incat trebuie sa stie dinainte ce materiale va intereseaza. Exista, de asemenea, si alte reguli stricte in ceea ce priveste accesul la materiale. De exemplu, nu aveti voie cu serviete sau genti, iar daca va luati notite, s-ar putea ca acestea sa fie verificate la plecare. De asemenea, in timpul pauzei de pranz, trebuie sa le inapoiati supraveghetorilor materialele pe care le studiati, acestea fiindu-va inapoiate dupa terminarea pauzei.

Galeria de expozitii si sala de lectura sunt deschise de luni pana vineri de la 10:00 la 16:00, cu mentiunea ca accesul in sala de lectura se face exclusiv pe baza de programare.

Biblioteca Ruskin este situata in campusul Universitatii Lancaster, in sudul orasului. Puteti ajunge acolo foarte usor, atat cu masina personala, cat si cu autobuzul, deoarece in apropiere exista atat parcare, cat si statie de autobuz. Parcarile sunt disponibile in diverse locatii din campus, iar un tichet de parcare costa 2 lire pentru doua ore si 5 lire pentru o zi intreaga. In ceea ce priveste accesul cu autobuzul, puteti ajunge cu numerele 2, 3 si 4, din centrul orasului Lancaster si cu X1 de la gara Lancaster. Toate acestea opresc in Underpass, adica la aproximativ 5 minute de mers pe jos de Biblioteca Ruskin.

Adresa: Ruskin Library, Lancaster University, Bailrigg, Lancaster, LA1 4YH, Anglia.
Telefon: +44 (0) 1524 593587.

Localizare

GPS - Latitudine: 54.049019, Longitudine: -2.801620

Mareste harta

Legenda

 • Biblioteca Ruskin din Lancaster
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Biblioteca Ruskin din Lancaster