Clubul Metropolitan din New York

Metropolitan este un club privat din New York construit în 1891 de catre J.P.Morgan. Alti membrii ai clubului faceau parte din familiile Vanderbilt și Roosvelt. La inceput acesta era un club exclusivist. Membri puteau fi doar cei care proveneau din familii cu renume, prospere și neaparat barbati. Insa, cu timpul au fost acceptate și femeile.

In prezent, cladirea este functionala și este una dintre cele mai impresionante din New York, astfel ca nu trebuie sa ratati sub nicio forma sansa de a veni în acest loc și de-al vizita.

Cladirea impresioneaza prin stil, eleganta și arhitectura. Portile sunt facute din fier forjat, iar anumite parti din ele sunt compuse din aur, astfel incat puteți simti aerul aristocratic inca inainte de a intra pe poarta. De asemenea, la intrare o sa puteți vedea blazonul clubului. Arhitectura apartine stilului clasic, culoarea acesteia fiind alba. La intrare sunt construite cateva coloane de sustinere, iar în cladire sunt sculptate diferite forme. Interiorul este cu mult mai spectaculos! Nicio descriere existenta nu poate reda cu exactitate frumusetea unica a acestui loc. Holul este construit din marmura alba, iar în fata se deschid două scari cu balustrade din fier negre, impresionante. În fata scarilor este asezata o masa din lemn masiv, pe care intotdeauna o sa gasiti flori.

De la baza scarilor o sa puteți admira ferestrele cu vitralii și candelabrele. Apoi o sa intrati intr-o camera imensa și foarte lunga. Cel mai uimitor element de aici este tabloul realizat pe tavan. Pe langa formele incrustate în pereti, în centrul tavanului o sa observati un cerc în care este pictat cerul și cativa ingeri care stau pe norisori albi.

In cazul în care credeati ca asta e tot, trebuie sa va spunem ca nici pe departe turul nu s-a incheiat. O sa mai aveti multe alte camere incredibile de vazut. În plus, aici puteți lua masa sau va puteți caza la hotel. Pentru masa o sa fiti invitati sa luati un loc pe terasa, de unde o sa puteți admira panorama deasupra orasului, o sa vedeti zgarie norii din New York și o sa simiti ca plutiti printre acestia. În cazul în care vremea nu va permite sa ramaneti pe terasa, nu trebuie sa fiti ingrijorati. Restaurantul interior este foarte frumos, iar în partea în care se extinde terasa sunt ferestre mari prin care puteți vedea aceleasi imagini ca de pe terasa. Nici nu trebuie sa mai mentionam ce feluri de mancare puteți comanda aici. Va puteți imagina ca sunt servite bucate alese și foarte bine preparate.

Cazarea la hotel este destul de costisitoare, dar dacă va doriti acest lucru, va asiguram ca o sa va bucurati din plin de lux. Camerele sunt elegante, spatioase și moderne. Aici va va fi oferit tot confortul de care aveti nevoie.

Poate ati vizitat palatele din alte tari și considerați ca o sa intalniti aici aproximativ aceleasi lucruri, însă va inselati. Clubul Metropolitan este mult mai mult de atat. Va recomandam sa veniti aici și sa petreceti cat mai mult timp posibil. De asemenea, trebuie sa fiti constienti ca preturile sunt mari și ca sunteti acceptati inauntru în baza unui cod vestimentar care imbina eleganta și rafinamentul.

Localizare

GPS - Latitudine: 40.764917, Longitudine: -73.972019

Mareste harta

Legenda

 • Clubul Metropolitan din New York
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Clubul Metropolitan din New York