Conacul Wollanton din Nottingham

Wollaton Hall este o proprietate asezata pe un deal mic, dar proeminent in Wollaton, Nottingham, Anglia. Wollaton Park reprezinta spatiul verde in mijlocul caruia se afla casa impunatoare. Wollaton Deer Park gazduieste o turma de cerbi rosii si cerbi lopatari, precum si alte animale salbatice si o multitudine de pasari.

Casa este acum folosita pe post de muzeu de istorie naturala. In jurul cladirii se afla si alte muzee despre care va vom da detalii in cele ce urmeaza. Terenul din jurul casei este utilizat in mod frecvent pentru o scara larga de evenimente in aer liber, cum ar fi concerte rock si festivaluri.

Wollaton Hall a fost construita intre anii 1580 si 1588 pentru Sir Francis Willoughby si este proiectata de arhitectul Elisabetan, Robert Smythson, care a fost si arhitectul Hardwick Hall. Stilul este Elisabetan cu elemente Iacobine timpurii.

Cladirea se compune dintr-o sala centrala mare, inconjurata de patru turnuri. Din pacate, un incendiu a provocat pagube decoratiunilor interioare din unele dintre camerele de la parter, dar deteriorarea structurala a fost minora. Remodelarea a fost efectuata de catre Wyattville in 1801 si a continuat intermitent pana in anul 1830.

Galeria din sala principala contine cele mai vechi tuburi de orga din Nottinghamshire, despre care se considera ca dateaza de la sfarsitul secolului al XVIII-lea si ca ii apartin lui Gerard Smith.

Picturile de pe tavane si de pe un perete ii sunt atribuite lui Verrio sau asistentului sau, Laguerre. Deasupra salii principale se afla o camera panoramica de unde se pot admira privelisti superbe ale Parcului. Sub sala principala sunt pivnitele si multe pasaje, precum si o fantana cu rezervor si bazin, unde familia Willoughby isi facea baie zilnic.

Sala s-a redeschis in aprilie 2007, dupa ce a fost inchisa pentru renovare. Sala panoramica din partea de sus a casei, precum si bucatariile din subsol, s-au deschis pentru public spre vizitare, cu toate ca acest lucru se face doar in cadrul tururilor cu ghid.

In 2011, scene cheie din filmul Batman The Dark Knight Rises s-au filmat la Wollaton Hall.

Imprejmuirea Wollaton Park a necesitat distrugerea satului Sutton Passeys. Parcul a fost inchis de catre Henry Willoughby, al VI-lea Baron Middleton, cu un perete de caramida de 11 km, la inceputul secolului al XIX-lea. Avand initial o suprafata de 3,2 km2, parcul a ajuns la cea de 2 km2, ca urmare a vanzarilor de teren.

In acest parc, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, membrii Regimentului US508 Parasutisti au asteaptat sa fie parasutati in Europa. O placa mica aminteste si comemoreaza acest eveniment. Ulterior, prizonierii germani de razboi au fost incartiruiti acolo pentru ocuparea fortei de munca in localitate intre anii 1945 si 1947.

Wollaton Park si intregul domeniu gazduiesc in fiecare an in luna martie jocurile de cros interregionale, Intercounties Cross Country, precum si multe alte evenimente.

In cadrul Wollaton Hall & Deer Park puteti vizita si alte muzee, precum Nottingham Industrial Museum si Beeston Lodge.

Wollaton Hall si Muzeul sunt deschise din martie pana in octombrie de la 11:00 pana la 17:00, iar din noiembrie pana in februarie in intervalul 11:00-16:00. Parcul este deschis de la 8:00 pana la 20:00. Intrarea in Wollaton Hall & Park este libera.

Localizare

GPS - Latitudine: 52.949070, Longitudine: -1.211010

Mareste harta

Legenda

 • Conacul Wollanton din Nottingham
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Conacul Wollanton din Nottingham