Dragon Hall din Norwich

Dragon Hall este o cladire listata cu gradul 1 in Patrimoniul Cultural. Aceasta este o casa a breslelor din perioada medievala, situata in King Street, Norwich, Norfolk, aproape de raul Wensum.

Sala Mare a fost construita intre 1427 si 1430, dar unele parti ale cladirii, cum ar fi cripta, sunt mai vechi. Cercetarile arheologice au aratat dovezi ale locuirii sitului de peste 1000 de ani. Dragon Hall a fost construita de un negustor numit Robert Toppe, ca sediu al imperiul sau de comert international. Este asezata strategic pe King Street, care era drumul principal din oras in secolul al XV-lea, foarte aproape de rau.

Sala Mare este elementul central al sitului, cu acoperisul sau magnific in forma de coroana, care contine un dragon sculptat, de unde si numele cladirii. Acesta era locul in care Toppes expunea bunuri din tara si din strainatate pentru comercianti din toata Europa.

Dupa moartea lui Toppes, Dragon Hall a fost vanduta si de-a lungul secolelor a fost adaptata si impartita treptat pentru a deveni un ansamblu de cladiri individuale pentru intreprinderi. Cladirea a fost modificata pentru uz casnic si apoi, in secolul al XIX-lea, impartita pentru mai multe magazine, un pub si locuinte. Acoperisul in forma de coroana a fost ascuns de pentru multi ani si redescoperit in anul 1980.

Cladirea a fost cumparata de catre Consiliul Local Norwich in anul 1970, iar apoi un grup de voluntari a creat o organizatie de caritate, Norfolk & Norwich Heritage Trust, care a inchiriat cladirea si a preluat conducerea sa. Treptat, au fost stranse fonduri pentru a repara si a restaura cladirea, iar in 2006 a avut loc un important program de restaurare in valoare de 1.8 milioane de lire sterline.

Sala Mare a fost restaurata si readusa la infatisarea initiala, cu adaugarea unui nou etaj si a incalzirii centrale, a unei aripi moderne ce contine toalete, o bucatarie si un lift pentru accesul de la primul etaj. O extensie contemporana din sticla a revigorat arhitectura Dragon Hall si in interiorul cladirii au fost montate ecrane interactive care afiseaza istoria acestui loc unic.

Dragon Hall este gestionata de o echipa mica de personal si se bazeaza pe sprijinul unui numar mare de voluntari. Aceasta cladire functioneaza ca un muzeu si este, de asemenea, un loc de desfasurare a unor evenimente culturale sau comunitare, precum ar fi nunti, petreceri, teatru si muzica, vizite scolare si ateliere de lucru.

Dragon Hall este unul dintre cele 12 situri din Patrimoniul Cultural Norwich.

Dragon Hall este deschisa pentru public din aprilie pana in octombrie, de marti pana joi in intervalul orar 10:00-16:00 si duminica de la 12:00 la 16:00. Taxele de intrare standard sunt: pentru adulti, 5 lire; pentru seniori (60+), 4.5 lire; pentru copii, adolescenti (5-18 ani) si studenti, 3 lire; pentru o familie formata din 2 adulti si pana la 3 copii, 12 lire; pentru copiii mai mici de 5 ani, gratuit. Exista reduceri pentru grupuri, in functie de perioada de vizita si de numarul de persoane care alcatuiesc grupul.

Adresa: Dragon Hall, 115-123 King Street, Norwich, Norfolk, NR1 1QE.
Telefon: 01603 663922.

Localizare

GPS - Latitudine: 52.625410, Longitudine: 1.301500

Mareste harta

Legenda

 • Dragon Hall din Norwich
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Dragon Hall din Norwich