Fortareata din Al-Quseir

Perioada otomana a condus la inflorirea orasului Al-Quseir din Egipt. Cea mai veche parte din acest oras se afla in regiunea situata intre port si Fortareata Sultanului Selim, conducatorul Egiptului in timpul celui de-al XVI-lea secol, care a construit o fortareata impresionanta. Aceasta sta marturie a importantei strategice pe care o avea aceasta zona, pentru apararea tarii.

De altfel, asa cum bine credeau si otomanii, in acea perioada devenise o necesitate sa existe structuri solide pentru a apara orasul Al-Quseir de invadatorii care il atacau regulat. Astfel, s-a construit Fortareata Sultanului Selim, care gazduia trupele militare.

Fortareata din Al Quesir este asezata pe o portiune ridicata de pamant, care in prezent reprezinta partea centrala a acestui oras. Venind din zona Marsa Alam cu un taxi, puteti opri langa statia petroliera si de aici veti ajunge la acest obiectiv turistic in doar 5 minute de mers pe jos. In orice caz, aceasta fortareata poate fi observata de la o distanta suficient de mare si orice localnic va putea sa va ghideze spre ea in doar cateva secunde. Aceasta se afla pe singurul drum principal din oras, astfel incat nu o veti rata nici daca veniti din cealalta directie, dinspre Safaga.

Atentia va va fi imediat atrasa de catre cele doua tunuri frantuzesti, care stau chiar la intrare. Acestea au fost aduse de catre francezi pentru a proteja orasul si portul, iar in prezent, pot fi vazute pe trotuarul de vis–a– vis de bazar. Ceea ce rareori se spune insa, este ca doar unul dintre acestea este fabricat in Franta, iar celalalt are o origine cel mai probabil olandeza.

Castelul a fost construit de catre Sultanul Selim I, in anul 1517. Exista carti de istorie care spun ca acesta l-a construit in anul 1571, insa acestea uita ca sultanul era demult mort la acea data. Motivul pentru care a aparut aceasta constructie era acela ca in perioada otomana, Al Quseir era considerat cel mai important port din Egipt. Aici nu era doar un simplu loc prin care treceau doar pelerinii in drum spre Mecca, ci era si un important punct de patrundere in Africa, venind dinspre Europa. Al Quseir inseamna „scurt” in limba araba, si cel mai probabil, acest oras si-a castigat numele deoarece permitea pelerinilor sa aiba cea mai scurta calatorie posibila din Valea Nilului si pana in Mecca.

De asemenea, importanta strategica a acestui oras vine si din faptul ca se afla foarte aproape de ruta antica ce leaga Marea Rosie de Luxor, prin Waddi El Hammamat – o vale ce taie muntii din Desertul Egiptean Estic.

Pelerinii obisnuiau sa isi lase mijloacele de transport la Fortareata Sultanului Selim, inainte de a se imbarca pe vapoarele ce ii duceau in Europa. Portul servea si ca un punct vital pentru comertul cu Arabia si Asia. De aici se transportau in special, condimente spre Europa. De aceea, construirea acestei fortarete a condus si la mutarea centrului orasului, din locul unde acum se afla hotelul Movenpick.

Localizare

GPS - Latitudine: 26.099284, Longitudine: 34.261200

Mareste harta

Legenda

  • Fortareata din Al-Quseir
  • Restaurant
  • Hotel
  • Piete si zone centrale
  • Monumente
  • Catedrale si biserici
  • Muzee si galerii de arta
  • Palate si castele
  • Cladiri si turnuri
  • Gradini si parcuri
  • Divertisment
  • Shopping
  • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Fortareata din Al-Quseir

El Quseir