Hotelul Burj al-Arab din Dubai

Burj Al Arab este un hotel de lux situat in Dubai, Emiratele Arabe Unite. Acesta este al patrulea cel mai inalt hotel din lume, dar 39% din inaltimea sa totala este formata din spatiu non-ocupabil. Burj Al Arab se afla pe o insula artificiala si este legat de continent printr-un pod curbat. Forma cladirii este proiectata in asa fel incat imita vela unei nave. Cele sapte stele ale hotelului sunt de necontestat. Zona de pe malul marii unde se afla hotelurile Burj Al Arab si Jumeirah Beach Hotel a fost denumita anterior Chicago Beach. De indata ce ajungeti la aeroport, veti fi intampinat de un sofer care este gata sa va ofere o plimbare intr-un Rolls Royce.

O minune arhitecturala stralucitoare in mijlocul Golfului Arab, Burj Al Arab este un bastion de lux in Orientul Mijlociu. Cand vorbim de Dubai, ne gandim cel mai probabil, la o imagine a Burj Al Arab, o adevarata capodopera a arhitecturii. Construit pe o insula artificiala, acesta se afla la 280 metri in larg, inconjurat de albastrul apelor Golfului Arabic. si, in cazul in care acest lucru nu este suficient de extravagant, interiorul hotelului este dincolo de imaginatia cuiva.

Cladirea Burj Al Arab a fost proiectata de catre arhitectul Tom Wright, iar constructia sa a inceput in anul 1994. Aceasta a fost construita sa semene cu vela unei ambarcatiuni tipic arabe, numita dhow. Cladirea a fost deschisa in decembrie 1999.

Hotelul este administrat de grupul Jumeirah. In ciuda dimensiunii sale, Burj Al Arab are doar 28 etaje care gazduiesc 202 apartamente. Cel mai mic apartament ocupa o suprafata de 169 m 2 iar cel mai mare are 780 m 2. Apartamentele includ detalii de design din est si vest, fiind in asa fel decorate incat turistii vor ramane fara respiratie. Decorurile din aur de pe pereti, intrarea simulata submarina intr-unul din restaurante si lifturile panoramice sunt doar o parte din caracteristicile atractive ale hotelului. Assawan Spa si Health Club va va oferi posibilitati de recreere, tratamente exclusiviste, bai de hidroterapie si un centru spa. Acesta este echipat cu doua bazine iminse. Dupa ce va ocupati de corpul dumneavostra, puteti merge in magazine si buticuri de prestigiu, lua masa in cele mai bune restaurante din lume, sau va puteti bucura de soarele Arabiei pe o plaja privata.

Hotelul ofera o gama larga de preturi, pornind de la 1,000 dolari pana la 15 mii dolari/ noapte. Cazarea in Apartamentul Regal implica un cost de 28,000 dolari/noapte. Veti observa ca fiecare apartament are un majordom. Serviciul de aici este extrem de profesionist si poate fi descris mai degraba prietenos.

Burj Al Arab este foarte popular in randul turistilor chinezi, care constituie 25% din toate rezervarile la hotel in anii 2011 si 2012.

In concluzie, vom retine ca Burj Al Arab este unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume care, cu o inaltime de 321 metri, este al patrulea cel mai inalt hotel din lume. Acesta este singurul hotel din lume despre care se spune ca are sapte stele. Cladirea in sine este una dintre atractiile cele mai fotografiate din lume si este recunoscuta ca simbol al Dubai.

Localizare

GPS - Latitudine: 25.141696, Longitudine: 55.185254

Mareste harta

Legenda

 • Hotelul Burj al-Arab din Dubai
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Hotelul Burj al-Arab din Dubai