Informatii utile Coasta de Fildes

Date generale


Capitala: Yamoussoukro
Moneda: Franc CFA BCEAO (XOF)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT 00:00
Religie: Crestini (44.1%), Musulmani (37.5%), Alte religii (18.4%)

Coasta de Fildes este recunoscuta pentru


arta
atractii inedite
cultura
expozitii
lacasuri de cult
situri religioase
puncte de interes

Cand este indicat sa vizitati Coasta de Fildes

Perioada cuprinsa intre noiembrie si februarie, recunoscuta ca fiind sezonul cald in aceasta tara, este considerata perioada ideala pentru a va petrece vacanta in Coasta de Fildes. In decembrie, vanturile de origine sahariana reduc masiv vizibilitatea, ceea ce v-ar putea impiedica sa vizitati numeroase regiuni din tara. Cea mai calduroasa luna a anului este martie, cu temperaturi de 35 de grade, iar cea mai rece este luna aprilie, cu o medie de +18°C. De asemenea, Coasta de Fildes este recunoscuta ca fiind o tara ce adora festivalurile si sarbatorile pline de culoare. Astfel, pentru ca vacanta dvs. sa fie completa, ar fi ideal sa veniti aici in timpul Festivalului Mastilor, care are loc anual, in luna noiembrie, ocazie de mare sarbatoare, cu muzica si dansuri traditionale, asa cum este si Carnavalul din Bouaké, care are loc in luna martie a fiecarui an.

Temperaturi medii lunare in Coasta de Fildes

Ce sa luati in bagaj

Atat temperaturile ridicate, cat si traditionalismul localnicilor sunt aspecte de luat in calcul atunci cand va pregatiti bagajul pentru o vacanta in Coasta de Fildes. In zonele urbane, barbatii adopta tinute lejere, tricouri si pantaloni scurti, in timp ce femeile, adopta tinute traditionale, mai conservatoare, care costa intr-o rochie lunga peste care sunt infasurate cu saluri colorate. Cele de credinta musulmana sunt acoperite din cap pana in picioare, si poarta vesminte inchise la culoare. In orasele mari, populatia non-africana adopta tinute occidentale. Materilele traditionale, deosebit de colorate, cunoscute in limbaj local sub numele de kente si pante, in mod sigur nu va vor lasa indiferenti odata ce ati pasit in pietele locale.

Temperaturile ridicate din aceasta parte a lumii vor fi mai usor tolerate, daca folositi haine deschise la culoare, din bumbac sau in, cat mai confortabile. Nu uitati, totusi, o jacheta rezistenta la umezeala pentru zilele ploioase, si chiar un pulover pentru temperaturile mai reci de peste noapte. Mai adaugati in bagajul dvs. medicamente pentru afectiuni urgente, o trusa de prim ajutor, articole de igiena personala, un filtru de apa si aparatul foto.

Viza turistica pentru Coasta de Fildes

Cetatetii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Coasta de Fildes au nevoie de obtinerea vizei de intrare, in prealabil. Pentru informatii privind acordarea vizei, puteti contacta Ambasada Romaniei in Republica Senegal (Rue A Prolongée, Dakar, Sénégal, B.P. 3171, 3212). Viza se acorda cu o valabilitate maximum de 3 luni, iar termenul de primire a vizei este de 3 zile si se acorda in baza pasaportului cu valabilitate de minimum 6 luni de la intrarea in tara. Odaca ce v-ati decis sa mergeti in vacanta in aceasta tara, aveti in vedere faptul ca trebuie sa va vaccinati impotriva malariei, meningitei si febrei tifoide.