Ghid turistic Barichara

Recomandat pentru: traditii, parapantism, rafting, cultura, relaxare, arhitectura

Despre Barichara

Barichara este un sat aflat in departamentul Santander din Columbia. Acesta este stiut a fi cel mai bine conservat sat colonial din Columbia. Acesta a fost declarat monument national datorita mostenirii arhitecturale, care dateaza inca din perioada dominatiei Imperiului Spaniol. Mai mult decat atat, toate constructiile, de la case, strazi, biserici si pana la cimitire, sunt facute din piatra. Acest sat se afla pe un platou inalt si arid si se afla la 450 de kilometri de capitala Columbiei, Bogota.

Unul dintre aspectele cele mai importante pe care le veti vedea atunci cand ajungeti in Barichara este cel de calm si relaxare. Pentru ca locuitorili sunt, in marea majoritate, descendenti ai celor din perioada dominatiei spaniole, ei au pastrat traditia cu privire la obiecte de artizanat, multi dintre ei avand o meserie din asta.

Fara indoiala, Barichara este un loc in care multe persoane vin sa efectueze sporturi extreme. Un astfel de exemplu ar fi alpinismul, acest sport fiind practicat, de obicei, pe una dintre cascadele ce se gasesc in acest sat.

Odata ajunsi in Barichara, veti avea parte de o calatorie in timp, marea majoritate a caselor fiind conservate, ele aratand exact cum aratau in secolul al XVI-lea. Cu toate acestea, el este relativ izolat, la doar 9 kilometri aflandu-se o zona arida.

Daca veti efectua o vacanta in Barichara, nu ezitati sa vizitati Casa de Cultura si Parcul de Arte, Aquileo Parra Gomez House, Cathedral of the Immaculate, Capelele San Antonio si Santa Barbara, The Lookout, Cascada Micro, Podurile Grande si Calicanto si Cimitirul.

Barichara