Ghid turistic Barranquilla

Recomandat pentru: plaja, catedrala, cultura, parcuri, istorie, shopping, gastronomie

Despre Barranquilla

Localizat in partea de nord a Columbiei, Barranquilla este un port industrial situat la Marea Caraibilor. Fiind, in acelasi timp, si capitala departamentului Atlantico, acesta are o populatie de aproximativ 2 milioane de locuitori, ceea ce il transforma in cel de-al patrulea oras ca marime al acestei tari.

Situat langa delta raului Magdalena, acesta este,a deseori, vizitat de catre turisti, care doresc sa se bucure de frumusetile oferite de natura si de fauna bogata gazduita in acest loc.

O atmosfera cosmopolita este data de arhitectura cladirilor de aici, care reprezinta un amestec de civilizatii si, desi, uneori, se gasesc si constructii datand din vremea colonizarii, in marea lor majoritate ele au fost ridicate in secolul al XX-lea. Astfel, influentele sunt europene, americane, africane si asiatice, creand, impreuna, un tablou de neuitat.

In Barranquilla se gaseste un numar mare de biserici si constructii religioase, cele mai importante fiind Catedrala María Reina, Iglesia de San Nicolás de Tolentino, Iglesia Nuestra Señora del Perpetuo Socorro,Iglesia San Roque de Montpellier Iglesia Inmaculada Concepción, Iglesia de San José, Iglesia de Nuestra Señora de la Torcoroma si Iglesia de San Francisco.

De-a lungul timpului, in Barranquilla s-a dezvoltat un sistem turistic complex, ce isi suplimenteaza personalul in special in perioada Carnavalului si a Anului Nou. In ceea ce priveste infrastructura, cea mai bine echipata parte a orasului este cea de Nord, in timp ce, magazinele, parcurile si hotelurile sunt, aici, in numar foarte mare. De asemenea, tot aici se gasesc si cele mai bune hoteluri ale orasului, dar, in acelasi timp, si cele mai scumpe. Calle 98 este o strada situata in aceasta zona, devenind populara pentru petreceri, de la Campionatul Mondial FIFA, din 1990. Alte strazi populare, in aceasta zona, sunt Carrera 53 si Calle Murillo.

Cele mai importante obiective turistice din orasul Barranquilla sunt: Bocas de Ceniza, reprezentand gura de varsare a raului Magdalena; Puerto Colombia, care este declarat un monument national; Gradina Zoologica Barranquilla, unde puteti admira peste 140 de animale native. Pe langa acest oras, puteti vizita Teatro Amira de la Rosa, langa El Prado; Museo Romántico, si el in apropierea aceleiasi locatii; Parque Cultural del Caribe, care gazduieste si Muzeul Caraibilor; Museo Antropológico y Etnológico, ce se afla in interiorul Universitatii Atlantico; Museo de Arte Moderno, setul de nou, insa cu o colectie impresionanta de exponate; Museo del Atlántico, si el nou, insa avand o dimensiune impresionanta, de aproximativ 4000 de metri patrati; Museo del Carnaval, care se afla in Casa Carnavalului si care va va face o deosebita placere, daca il veti vizita.

Limba vorbita in Barranquilla este una incarcata de influente si numita spaniola de coasta, Español costeño. Asadar, nu trebuie sa va mirati daca, uneori, veti auzi cuvinte cunoscute sau, de cele mai multe ori, nu veti intelege ce se discuta, in ciuda faptului ca stiti sa vorbiti spaniola.

Barranquilla