Informatii utile Bogota

Date generale


Moneda: Peso columbian (COP)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -05:00

Bogota este recunoscuta pentru


muzee
biserici
cultura
gastronomie

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Bogota

Aflat la o altitudine de 2600 metri, Bogota are un sezon uscat, ce dureaza din Decembrie si pana in Martie, si unul umed, din Iulie si pana in August. Cele mai umede luni sunt Aprilie si Octombrie.

Temperaturi medii lunare in Bogota, Columbia

Temperatura medie, in acest oras, este de 14 grade Celsius, coborand la 9 grade pe timpul noptii si, in cele mai calde zile, urcand la 18 grade. In sezonul ploios, nu exista o diferenta prea mare intre temperatura din timpul noptii si cea din timpul zilei.

Modalitati de plata in Bogota

Ca in orice alta capitala a lumii, si in Bogota exista destule posibilitati de a plati cu cardul. Totusi, este indicat sa aveti, la dumneavoastra, si ceva maruntis, pentru eventualitatea in care doriti sa cumparati ceva ce nu poate fi platit folosind aceasta metoda.

Shopping in Bogota

Printre produsele locale ce merita cumparate, in Bogota, se numara, in special, bijuteriile si alte produse facute manual, al caror pret este unul foarte mic. Un astfel de loc, in care se gasesc diferiti vanzatori ai acestor obiecte este in Pasaje Rivas, in apropierea pietei Bolivar.

Desigur, aflandu-ne in tara cafelei, cel mai indicat produs de cumparat, de aici, este chiar acesta. Puteti lua suveniruri pentru cei ramasi acasa, dar si rezerve mari pentru dumneavoastra, deoarece pretul cafelei este unul foarte mic.

Alte produse pe care sa le cumparati, din Bogota, sunt: gentile si incaltamintea din piele, smaralde si alte pietre pretioase, aduse din minele acestei tari, bijuterii din argint si haine. In fiecare Duminica, se organizeaza un targ, unde puteti gasi tot felul de produse, in Usaquen.

In ceea ce priveste mall-urile, acestea sunt: Santa Fe, pe Autopista Norte Calle 183 costado occidental, Unicentro, in Carrera 15, Gran Estación, pe Calle 26, Hacienda Santa Barbara in Carrera 7, La Zona T, pe Calle 82 si cele din Centru.

Bogota